Derfor har TAOismen en mariehøne som symbol - og livet er rundt som en bold

Min barndomskæreste kommer forbi for at sætte et højere hundehegn op ind mod min nabo, som nu er 96 år gammel. TAO er meget begejstret for hende, og jeg er ikke helt glad for tanken om at 45 kilos labradoodle i et moment af ubehersket adfærd skulle finde på at hoppe op af min nabo, som selvom hun indvendig er stærk som peber dog i sin fysiske fremtoning kunne bringe tankerne hen mod den fineste tændstik.

Jeg viser min barndomskæreste Yin Yang tegnet, fordi jeg påtænker at bruge det i min bog om TAO. Min barndomskæreste kender Yin Yang tegnet men han kender ikke noget til TAOisme, som jeg også selv opgav at læse mere om, da TAO hoppede ind i mit liv på bjørnepoter, for når alt er godt med ham, så ved jeg bare at vi vandrer sammen i TAOs forunderlige balancerede verden.

"Det ligner to haletudser i en badebold," siger min barndomskæreste, da han ser symbolet.

Jeg synes også det kunne minde om prikkerne i en mariehøne eller om bobler.

Mens jeg sidder der i haven med min barndomskæreste, som altid minder mig om at sidde ved siden af hinanden med en hindbærsnitte i et barneværelse og derfor får mig til at tænke som jeg gjorde dengang, så synes jeg pludselig Yin Yang tegnet er sjovt. Rigtig sjovt. Tænk at en af verdens ældste livsfilosofier har en mariehøne - badebold som symbol. Med haletudser indeni.

"Jo," siger min barndomskæreste, som har læst flere af teksterne om min indtræden i TAO godt hjulpet af min store hvide hund med krølpelsen og det iltre temperament. "Det er jo nok fordi, at når en bold rammer en anden bold, så bliver begge bolde sat i bevægelse."

For han ved ud fra mine tekster om TAO, at det der med TAOisme er noget med bevægelse uden modstand.

"Og ved du hvad," siger han. "Det samme ville aldrig ske, hvis man kastede en kasse ind i en anden kasse. Så ville begge kasser bare vælte omkuld."

Og vi guffer videre på vores hindbærsnitte, mens vi ser ud i den blå blå himmel, som i dag har æbleblomster som stjerner. Og det er nok fordi, vi endelig har set det. Hvorfor TAOismen har en mariehønebadebold som symbol. 

Og jeg tænker, at det selvfølgelig er derfor, der er to haletudser indeni - eller to små bitte tvillingefostre. Fordi når alt er i bevægelse, kan alting blive født. Præcis som mariehønen, der lander i min have hver forår med den gamle visdoms symbol på ryggen. 

"Nu bliver verden født på ny," siger den. "Og livet er rundt som prikkerne på min ryg."

Og jeg tænker, at når jeg dør, så vil jeg gerne begraves i en rund kiste. Jeg vil ligge som et foster eller som en haletudse for at minde mig selv om, at livet er rundt, og verden opstår altid på ny.

Det ville være flot, tænker jeg. En rund rød kiste med sorte prikker. Jeg bryder mig nemlig slet ikke længere om tanken om alt det firkantede. Alle kasserne, der bare vælter omkuld, når man støder ind i dem.

Jeg vil også gerne bede om en rund sten. Og på den skal der stå:

Jeg kommer tilbage - som mariehønen

Kærligst Majbritte
Foto: mariehønen genopstår i min have
__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område




Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
TAOismen har en mariehøne som symbol - og livet er rundt som en bold