Dagens mantra - Alt er som det skal være

 

Jeg står under mit pæretræ med en meget fin kvinde, som kommer her for at finde ind til dybet af sine sange, og hver gang hun kommer, finder jeg også ind til dybet i mig, for hvordan kan man hjælpe en anden ind i sit dyb på anden måde end ved at finde ind i sit eget dyb og bare være i rummet med den anden fra det sted? 

Da vi har lyttet til hendes sange, står vi under træet, der for nogen tid siden var fuld af hvide blomster, som nu er grønne pærer, vi kan række ud efter og blive mindet om, at frodighed er lige for øjnene af os.

Vi får en lille afskedssnak under træet om de forhold, der ikke skulle blive til noget, om de perioder hvor vi led, fordi de ikke blev det, vi ville have dem til at være, om at vi altid senere så, at alt alligevel var som det skulle være. Der var jo altid en grund til det hele. Og den grund bliver så tydelig BAGEFTER. 

"Du har et særligt lys i dine øjne i denne tid," siger hun. Og det gør mig glad, for der var mange ting, jeg ville have til at blive, som ikke blev. Kærlighedsrelationer med dårlig timing, der ikke kunne foldes ud. MEN var det nu så dårligt?

Under pæretræet kan jeg pludselig mærke friheden i mig. I 23 år har jeg været i to lange faste relationer, som fyldte mig. Jeg var nogen sammen med en anden. Jeg var nogen i forhold til en anden. Det var gode relationer, men jeg vidste ikke så meget om hvem jeg var, når det ikke var i forhold til den anden. Det ved jeg meget mere om nu. Og jeg kunne have fundet ud af det dengang, men jeg magtede ikke at skille mig så meget fra den anden, at det blev tydeligt for mig. Men nu mærker jeg, hvem jeg er. Uden en anden.

Så var timingen nu så dårlig? Var det nu ikke bare helt rigtigt, at en ny kærlighedsrelation ikke skulle foldes fuldt ud? Jo for alt var lige som det skulle være, og det er det altid. Oftest kan vi bare først se det bagefter. Og da kvinden er gået mærker jeg styrken i at flytte tiden i udsagnet "Alt var som det skulle være" til "Alt er som det skal være." Jeg har set det så mange gange i bakspejlet. Nu vil jeg se det gennem forruden, at alt er som det skal være. Og i dag skal det være dagens mantra. Alt er som det skal være. Og jeg vil se, at jeg kan iagttage en situation og søge at fokusere på at intet er som det skal være, og det vil give mig en uendelig smerte. Men jeg kan se præcis det samme ud igennem forruden og sige "Alt er som det skal være." Og hvis jeg faktisk ikke kan se det, så kunne jeg sige: "Selvom jeg ikke lige kan se det nu, så er alt som det skal være."

Og på jorden foran mig ligger min lille hund. Vandkande med en solstråle i, tomatplante med en rød tomat og indtil flere endnu ikke modne tomater. Vind i hans hvide bløde pels. Blå blå septemberhimmel, varme baltiske vinde, der flyver ind over min lille have med en ekstra sommerdag i næbet, et fly hen over mit hus, der kradser i himlens stilhed, en tom kaffekop på bordet ved siden af mig, varme bare ben, fødder i sommersandaler. En flue der stopper foran mig på bordet og renser sine små bitte fødder. Lyden af mine fingre mod tastaturet. Mig der skriver det der er lige nu. Hvordan kunne noget være anderledes? Alt er som det skal være.

Majbritte Ulrikkeholm
Foto: TAO i min have

 

    Tag billedeTilføj placeringRediger __________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Dagens mantra. Alt er som det skal være. Majbritte Ulrikkeholm på Levlykkeligt.dk