Tag Ejerskab Over Dit Feminine Aspekt

Det feminine aspekt er i den grad vågnet og kalder på os fra et dybt helligt sted indeni. Jeg mærker det som en urkraft, der insiterer på at ville anerkendes og udtrykkes. Det er en powerfuld energi og den inviterer os til at stå i vores lys og stråle. Vi bliver bedt om at være mere omsorgsfulde, emotionelle og sårbare. 

Magtkampe

Konflikterne i øjeblikket kan opstå, når det modsatte aspekt enten i os selv eller omkring os, ikke kan rumme det eller ikke kan acceptere det. Magtkampene begynder at udspille sig mellem de to modsatrettede poler. Energien insisterer på at blive udtrykt og jo mere vi forsøger at undertrykke den, desto mere vil den rebellere. Indtil nu er den blevet tæmmet, men det finder energien sig ikke i længere. Det er en indre sensitiv styrke, der er trådt i kraft både i os selv, men vi ser det også globalt.

Sorg

Jeg mærker også en sorg forbundet med de kompromisser, vi har gået med på tidligere. Denne del af os er blevet negligeret og holdt nede og vi har ladet stå til og fundet os i det. Hvis vi skal sætte os selv fri, er det vigtigt, at vi anerkender vores frygt og forstår hvorfor, at vi har lukket af for vores feminine kraftcenter. Det har været for farligt at være sårbar i en verden, hvor det maskuline aspekt har været frembrusende og kontrollerende. Vi har måske ikke følt os værdige nok. Det er tid til at kræve vores feminine aspekt tilbage, men ikke på en aggressiv måde. På en helt naturlig, blid og mild facon, for det er en stor del af vores natur også at udtrykke disse feminine kvaliteter, så vi kan komme i balance med begge aspekter. Så vi kan eje dem og stråle i både vores styrke og sårbarhed. På denne måde kan vi også komme i følelsesmæssig balance. Helt naturligt mærker vi denne sorg over alle de mange gange, hvor noget har føltes helt rigtigt, men hvor vi ikke har handlet i overensstemmelse med det. De konflikter, der kan opstå i vores forhold til os selv og hinanden er fordi, at de to modpoler forsøger at balancere hinanden.

Rollerne skal redefineres

Det er ikke noget vi bare kan ændre med det samme, men når vi forstår denne indre kalden eller måske indre konflikt, så kan vi arbejde med det mere bevidst og ikke blive overvældet og skræmt af denne urkraft, der kræver sin ret. For det gør den mere end nogensinde før og det er vores valg om vi tager imod gaven eller om vi endnu engang vælger at undertrykke den og negligerer vigtigheden af at være i kontakt med dette hellige aspekt. 

Det har intet at gøre med feminisme

Det er ligeså meget det feminine aspekt i hver enkelt mand, der vil anerkendes. Længes efter at være en del af ham også. Det feminine aspekt og det maskuline aspekt i os alle, har brug for at blive vægtet lige højt, så vi kan sætte os selv fri og leve mere i harmoni med Moderjord og hinanden. Det skylder vi hende og det skylder vi os selv. Det feminine aspekt spørger os i øjeblikket om de valg, vi har truffet i vores liv, har været med hjertet.

Er vi tilfredse med det, vi har skabt?

Stol på hjertet

Vi tvivler på vores egne intentioner og vi tvivler på vores følelser, for vi har ikke før været vant til at stole på hjertet og handle på det, vi mærker. Ihvertfald ikke på det her niveau, som der bliver krævet af os, hvis vi gerne vil være i flow og balance. Hjertet er i sidste instans, det eneste vi kan stole på.

Omsorg

Den maskuline energi, der handler med det samme, er ikke ligeså meget tilstede. Det er et usikkert sted, for det eneste vi kan gøre, er at mærke. Tage det feminine aspekt helt ind, føle og have omsorg for os selv. Vi står her lige i midten af alle fornemmelserne og vi vakler en smule. Om et par måneder kommer svarene og energien kan rodfæste sig og finde plads. I starten kan det føles akavet og unaturligt. Efterfølgende kan vi bedre navigerer rundt i de to aspekter og skrue og og ned for de kvaliteter de hver især repræsenterer.

Et androgynt samfund

Et androgynt samfund kan kun lykkes, hvis vi arbejder med at forene det maskuline aspekt og det feminine aspekt i os selv. Vær tålmodig i øjeblikket, det er en sårbar process indtil vi har taget det feminine aspekt hjem og integreret det som en helt naturlig og accepteret del af os. Vær åben, modtagelig og tillad. Magien ønsker at træde ind i dit liv.

Hvad handler din modstand om?

Du kan indse, hvorfor, du har modstand på at udtrykke visse kvindelige kvaliteter og hvorfor du føler dig skamfuld over at eje dem og tage dem hjem. Når du har følt det, kan det være lettere at integrere dem og gøre dem tilgængelige igen.

Gå dybere og spørge dig selv følgende spørgsmål for at identificere dine skygger:

Hvor er jeg _____________ ? (indsæt kvalitet)

Hvor har jeg lært, at jeg ikke må være _____________? (indsæt kvalitet)

Hvornår stoppede jeg med at udtrykke _____________? (indsæt kvaliltet)

Overkompenserer jeg, så de ikke vil ikke finde ud af, at jeg faktisk er ___________? (indsæt kvalitet)

Hvordan vil det føles at integrere og udtrykke denne kvalitet?

 

Det feminine aspekt versus det maskuline aspekt

Nærværende - dominerende

Hengiven – forsvarende

Sympatisk - usympatisk

Indlevende - uforstående

Medfølende - distancerende

Varm - kold

Blid - hård

Holistisk tænkende - analytisk tænkende

Abstrakt - konkret

Tålmodig - utålmodig

Rolig - stræbende

Omsorgsfuld - udfarende

Modtagelig - aggressiv

Intuitiv – logisk

Kreativ - matematisk

Rolig - energisk

Tilladende - kontrollerende

Sårbar - hårdfør

__________________________

Majbritt Cristel Kiss, Yogalærer, Shadow Coach & Facilitator
www.majbrittkiss.com

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Det feminine aspekt er i den grad vågnet og kalder på os fra et dybt helligt sted indeni. Jeg mærker det som en urkraft, der insiterer på at ville anerkendes og udtrykkes. Læs mere