Er kvinder bedst til at køre bil i Argentina?

Min verden er i øjeblikket vendt totalt på hovedet, sådan i bogstavligste forstand. Sammen med min kæreste har jeg revet halvanden måned ud af kalenderen og er rejst til Argentina, for bare at slappe af ... og skrive en roman.

Det er helt fantastisk at stå op og gå i seng med bjergene i baghaven. Sådan skulle hver vinter afbrydes lidt!

Men ... for der er jo en slange i ethvert paradis, ... jeg må ikke køre bil hér! Der er nogle mærkelige regler, som gør at det kun er min kæreste, som er argentiner, der må køre liget af en bil, vi har lånt. Derhjemme er det altid mig, der kører. Nu sidder jeg ved siden af, mens hun med høj fart tilbagelægger den ene kilometer efter den anden på grusveje fyldt med huller. Når der skal parallelparkeres i den nærved liggende landsby, tæller jeg til ti ... mindst!

Så sker det, at vi har en af hendes veninder eller et familiemedlem med, så ryger jeg om på bagsædet, og sproget skifter til spansk.

I går var vi til eftermiddags komsammen med nogle veninder til hendes kusine. Dér sad jeg i tre timer og så høflig ud. Kun én af dem kunne lidt engelsk, og når hun sagde et par ord til mig, gik resten af samtalen om bordet i stå.

For at sige det ligeud, så er jeg ikke kun i en anden verden, jeg er også på udebaneDet er ubehageligt! Hvis ikke jeg hele tiden er på dupperne og bevidst om at være aktiv, sker der det samme somme i mange parforhold, at den ene bliver mere og mere stille og støt men sikker melder sig ud.

I mange af de parterapier, jeg har haft, er der gået meget til til indledningsvis at genoprette ballancen mellem manden og kvinden. Oftest var det på hendes foranledning, at de var kommet. "Det er hende, der er utilfreds!" lød mandens intro ofte. Han fralagde sig ansvaret, vil mange sige, men han meddelte også, at han nu var på udebane.

Forudsætningen for at ændre sig og i det hele taget være i en respektfuld dialog er, at man føler sig ligeværdig og respekteret. For mange, og især mænd, vil det betyde, at man har en del af sig med, at ens identitet er bevaret, at man i overført betydning er på hjemmebane.

Hvis vi vil hinanden noget vigtigt, må vi sørge for at setup'et tilgodeser begge parter. Hvis den ene først skal kæmpe med at komme på banen, så bliver det svært at nå til en gensidig vækst.

Så tilbage til mit aktuelle problem. Næste gang vi skal afsted, skal jeg være bedre til spansk, og det med papirerne på bilen skal være ordnet hjemmefra. I den aktuelle situation bliver jeg nødt til at rette mig op og insisterere på at køre bilen en gang imellem ... uanset hvad politiet og konen siger...

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kvinder bedst til at køre bil - eller hvad? Læs mere