Vrede kvinder er også smukke

Søndag mødte jeg en smuk kvinde. Hun havde hår på næsen. En stor glad dusk yderst på næsetippen. Ved venstre næsefløj sad en stor skønhedsknop. Kvinden var kraftig. Bukserne beskidte. Strikketrøjen gik godt ned om livet, udenom vommen og ned under bagdelen. Pludselig serverede en slank pige en tallerken varm mad, og satte den med en elegant bevægelse ned på det chicke café-bord foran kvinden.
Skønhed kommer i mange forklædninger, har jeg lagt mærke til. Mandeøjne fokuserer nemt på synet af tjenerens mørke skjorte og de der knappe-åbninger med hemmelige glimt af ungdommelige bryster, men den gamle kvinde havde noget specielt ved sit væsen. Hun var smuk.

Min søde og elskede kæreste fanger min opmærksomhed. Vi drikker vin og slukker tørsten i hinandens blanke øjne. Afsked er ingens livret. Ville hellere have haft et stykke kylling og noget salat fra den gamle kvindes tallerken. Afsked når toget snart skal køre. Kæresten griber mine hænder.
Hvad er forskellen på den unge kvindes kærlige ansigt som stråler af sommerens fuglekvidrende solopgange og vinterens erotiske sengevarme, sammenlignet med en gammel kvindes erfaringsfylde rynker og vindblæste kinder? Min kæreste overfor mig i caféen, og den gamle 2 meter væk.
Der er stor forskel?

Nej, ingen forskel. Alle smukke kvinder er søstre.
Er skønhed et tal på en fødselsattest fra hospitalet? Det ville være nemt. Men skønhed kommer ikke fra fødslens tidspunkt. Skønheden kommer fra det hjerte som påskønner livet.
Den gamle kvinde tyggede en mundfuld mad med velbehag. I et kort sekund skulede hun til mig ud af den ene øjenkrog. Jeg forestillede mig at hendes måltid var en fejring af livet, inden hun gik tilbage på gaden eller tog bussen til en lejlighed i forstæderne. Hun kunne selvfølgelig også være rig, og bare meget speciel.

I hvert fald, det er så smukt når mennesket tager livet alvorligt og nyder sin dag. Det smukkeste menneske er den kvinde og den mand, der endog i sin ensomhed eller i alderdommens nedgang vælger at nyde det liv, som er vores. En smuk gammel kvinde.
"Hvorfor sidder du og glor på den tjener!"
Min kæreste rykker i mine hænder, hvorved mit hjerte var på nippet til at dratte af pinden i min brystkasse.

"Bare fordi hun har velskabte bryster, skal du jo ikke glo på hende!"
"Øhhh".

Den gamle drejer hovedet og skuler på mig. Kæresten kniber øjnene sammen.
Vrede kvinder har gnistrende øjne. Smukt.
Kh Ambjørn C __________________________

Team Levlykkeligt
Kontakt os her: http://levlykkeligt.dk/kontakt

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Vrede kvinder er også smukke