Minus 1 kilo og med en ny indsigt om trøstespisning

Siden sidst har Liselotte sluppet 1 kilo og fået nye indsigter. Læs hendes 2. rapport her: 

De sidste par uger har Slankestudiet konkret hjulpet mig af med 1 kg fedt og givet mig en barsk erkendelse af, at jeg faktisk er en trøstespiser - og nok altid har været det. Heldigvis har jeg nu fået en tro på, at jeg ikke nødvendigvis behøver fortsætte i samme spor! 

Jeg tror nemlig nu på, at jeg med denne nye indsigt kan ændre dette mønster radikalt. At denne indsigt ikke indtrådte tidligere i mit liv, fatter jeg dog ikke. Har trøstespiseriet været fuldstændig ubevidst? Ja, helt sikkert, men siden jeg har brugt så megen energi på at tænke over mad, motion, slanke-relaterede emner m.m., må det da have været total fornægtelse - eller var det bare en fejlopfattelse af begrebet?? Jeg ved det stadig ikke, men jeg ved, at jeg nu er i en søgen efter gode alternativer til at trøstespise, og igen må jeg sige, at Slankestudiet har svar parat - man skal bare lede og bruge lidt tid, så kan man finde svar på næsten hvad som helst.

Erkendelsen omkring trøstespisning kom ved at stille mig selv dét spørgsmål, som jeg forventede, at Lone ville stille mig ved vores første telefonsamtale! Det gjorde hun bare IKKE, men det viste sig at være et meget relevant spørgsmål, som jeg selv delvis kunne besvare og faktisk blev spurgt om dagen efter, da jeg kom videre med Lektion 1, hvor der stod = HVORFOR ER JEG EGENTLIG BLEVET TYK? Det enkle svar = Fordi jeg spiser mere end jeg forbrænder. Sandt nok. Det kan man vel ikke modsige, men hvorfor spiser jeg mere end godt er? 

Normalt får jeg rørt mig relativt meget og spiser fornuftigt - sundt - alsidigt - spændende. Med normalt mener jeg i hverdagene indtil kl. 19. Det er nemlig i weekenderne og i aftentimerne at kalorieregnskabet bliver smadret, og vægtskålen vælter. Det sker typisk, når maven kører rundt, fordi jeg føler mig stresset/overstimuleret med uro i kroppen som følge. Det kan skyldes en dårlig stemning ved aftensmaden, min kæreste, der efter min mening taler for hårdt til mig, eller nogen, jeg ikke har fået sagt ordentlig fra overfor i løbet af dagen, hvor jeg så føler jeg mig overvældet og dårligt tilpas og så kan finde en slagt falsk ro (kortvarigt) ved at stoppe noget i munden, selvom jeg ofte er gået fra bordet (tilpas mæt).

Det er faktisk også lykkes mig nu et par gange i de forløbne uger at stoppe min egen negative tankestrøm og uro ved at "tvinge" mig selv tilbage til nu'et og fik dermed slet ikke det dumme behov for at ty til køkkenskabene. Og her er det igen betryggende at vide, at jeg kan finde svar på rigtig mange slanke-problemer på Slankestudiet. F.eks. i Tema: Stress af.

I det hele tager finder jeg dejligt overskueligt at have alle mine slankefif, slanketanker, slankeinfo m.m. samlet på et og samme sted. Tidligere havde jeg en bog med madplaner m/kalorietælling, en kalender med vægtkurver, et ringbind med opskrifter m.m. og for sådan en ordensfreak som mig, passer det virkelig godt at have det hele samlet. Det er nu også helt fint med mig, at de andre på Slankestudiet kan følge med i mange af mine tanker, men det er rart (og vigtigt), at der er steder, hvor jeg kan lave mine egne notater, som kun jeg kan se (og arbejde videre med).

I denne proces har jeg lagt mærke til, at jeg føler mig mere indadvendt og søgende end normalt, men også langt mere reflekterende og fokuseret på, hvad der er vigtigt for mig. Det er det især at kunne finde hjem til mig selv og genfinde roen/nuet. Lone foreslog i vores første samtale, at jeg skulle forestille mig fortiden som en slags tidslinje bag mig og fremtiden foran. Jo bedre, jeg får "ordnet" min opfattelse af fortiden og fremtiden, jo nemmere skal det være at finde roen. Det lykkes bedst for mig ved at trække vejret dybt ned i maven og virkelig koncentrere mig om åndedrættet alene. Ikke at jeg altid er der så længe af gangen, men det går fremad. Jeg kan se, at Lektion 3, som jeg nu skal i gang med drejer sig om fremtid/nutid, så det glæder jeg mig til.

Om 14 dage, håber jeg at være blevet 1 kilo lettere igen, og at jeg har et endnu tydeligere billede af mit slanke fremtids-jeg og fået min fortid/fremtid mere på plads, således at Lone får ret :-), når hun siger, at det herefter bliver meget lettere at finde min kerne af ro og dermed også forbedre min evne til at sige et bestemt "nej-tak"! til det, der ikke tjener mig og et overbevisende "ja, tak!" til det, der føles helt rigtigt.    

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Minus 1 kilo og med en ny indsigt om trøstespisning