Juleferie med bevidsthed og god samvittighed

Så er Liselottes juleferierapport klar. Læs med her:  

Min slankeambition for juleferien i år var at holde vægten - ikke at tage på - MEN den holdt ikke helt! På positivsiden vil jeg sige, at jeg nok aldrig har taget så lidt på, men jeg HAR altså taget noget af det tabte på igen.

December er jo bare en sand kaloriebombe, så der ryger hurtigt et par kilo på sidebenene, hvis man ikke er meget bevidst. Det føler jeg faktisk, at jeg har været - i høj grad pga. Slankestudiet; men med julefrokoster, juleaften og en enkelt nytårsaften oveni, ja, så blev resultatet ikke som jeg havde håbet.

Jeg forsøgte at tænke lidt, men godt, dvs. at prioritere på forhånd, hvad jeg ville nyde. Hermed sprang jeg alle æbleskiver over, alle småkager, alt slik, al konfekt, KB-juleøl m.v. Jeg sprang rundstykket over hver morgen og nøjedes med en halv skive rugbrød i stedet, og jeg havde husket at tage sødetabletterne med til kaffen - sikke hellig, hva? MEN.... der var åbenbart stadig for mange ting, jeg IKKE sprang over! Jeg har lagt vægt på svigermors fantastiske hjemmelavede sønderjyske grønlangkål, som vi fik hver dag til frokost (og den FEDER), men sikke en nydelse. Jeg har heller ikke sprunget den kolde hvedeøl over til frokosten eller rødvinen til aftensmaden, hvor svigerfar er alt for god til at lave rigtig lækker fl...sovs.

Jeg overspiste ikke og havde det egentlig rigtig behageligt, hvilket gjorde det meget nemmere også at være aktiv i juledagene. Jeg var ude at løbe hele 6 gange i juleferien - hver gang i det smukkeste julevejr, og det var bare så dejligt at få frisk luft og masser af lys midt på dagen, her i den mørke tid. Jeg var total høj og følte mig om ikke slank, så i hvert fald sund.

Reelt ved jeg ikke helt, hvor meget juleferien har kostet på vægten, da jeg har fået menstruation oveni, men gratis har den ikke været. Jeg er dog helt oppe på hesten igen og glæder mig til i aften, hvor jeg skal "studere" efter aftensmaden, hvor vi skal have laks og rødbeder, som skal i ovnen med diverse krydderurter m.m.

Jeg gider ikke ha' dårlig samvittighed over julen, og jeg nød virkelig de ting, jeg indtog, og mon ikke mine små tricks i det mindste gjorde ferien lidt sundere end normalt. Et populært mundheld siger jo, at det ikke det, vi spiser mellem jul og nytår, der feder - det er det, vi spiser mellem nytår og jul, så selv om julemåneden måske har betydet et par centimeter mere i taljemålet for flere af os, så har vi heldigvis et helt nyt år til at få det reduceret igen.

Godt nytår til jer alle!

Liselotte

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Juleferie med bevidsthed og god samvittighed