Det, der gør en forskel i slankeprocessen

Det går godt for Liselotte. Hun er næsten halvvejs i sit vægttab nu. Læs her hendes rapport om hvad der gør en forskel: 

"I min sidste rapport oplyste jeg, at min slankeambition for juleferien i år var IKKE at tage på. Den holdt ikke helt, men næsten. Det, som jeg havde taget på, er nu røget af igen og mere til. Jeg fik en meget glædelig overraskelse i morges, for vægten sagde faktisk 61,8 kg. Dvs. jeg nu næsten er halvvejs i vægttabet, og jeg ved udmærket godt, at disse kilo bliver noget mere genstridige - til gengæld er jeg langt bedre rustet og motiveret end jeg har været i mange år.

Hvad har gjort en forskel? Mange små ting....

Jeg har bl.a. forsøgt at tænke forud mht. min mad og prioritere "lidt, men godt". Jeg har ikke overspist på noget tidspunkt i den senere tid - heller ikke i weekenderne, og det er noget helt nyt, som gør en væsentlig forskel for mig. Et indgroet mønster hos mig har nemlig i mange år været, at jeg faktisk har tabt mig lidt i ugens regulære hverdage og igen taget på i weekenderne. Det, at jeg ikke starter mandagen med et solidt + på badevægten, gør, at der nu er hverdage nok til, at nålen kan nå at gå lidt ned ad, inden der igen er weekend.

En anden ting, som har gjort en forskel, er at jeg tilstræber at spise lidt protein i HVERT måltid, så jeg faktisk bliver mæt og forbliver mæt i et stykke tid. Jeg har minimeret indtagelsen af pasta/ris/hvidt brød og tilføjer fyldige grøntsager/salater i stedet - med lidt lækre dressinger - ikke uden....

For mig gør det en stor, mental forskel, at det her ikke er sort/hvidt/enten/eller, så det er til at leve med, hvormed "projektet" ikke straks føles som en fiasko, bare fordi jeg kom til at sige "ja tak" til en hjemmebagt bolle eller et glas rødvin hos bedste-veninden. Her må jeg tillade mig selv det meste - bare mindre af det. Heldigvis har jeg i høj grad haft lyst til at spise ting, som jeg får det godt af. Det er ikke altid lav-kalorie-ting, men så netop mindre af det.

Der er gang i en udvikling her, for nu kan jeg fx have en pose italienske mandel-cookies liggende uden straks at skulle tømme den eller tænke på den hele tiden. Jeg har en pose liggende, som blev købt til firmaets julefrokost, som blev holdt hjemme hos os 17. december. Over en måned har den nu været i mit køkkenskab. Jeg ved, at den er der, og det får den lov til. Det er vildt! Førhen ville den enten blive spist (af mig), eller jeg var nødtvunget til at tage sådanne ting med på arbejde eller simpelthen smide det i skraldespanden, hvilket jeg har præsteret flere gange.

Det gør en forskel, at jeg skal tale med Lone på onsdag, og det motiverer helt klart, at jeg VIL ha', at vægten skal være i hvert fald lidt nedadgående stort set hver eneste uge, når jeg skriver i vægtskemaet.

Det gør nok også en forskel, at jeg om godt en uge nærmest skal leve i badetøj i Thailand i nogle uger.... Min næste rapport kommer til at lade vente på sig, for det bliver først efter ferien. I lighed med juleferien bliver min slankeambition her, at jeg bare IKKE skal tage på. Pt. tror jeg det er realistisk, for udbuddet dernede består i høj grad af lækre grøntsager og frugt, så det skulle ikke være decideret svært. Skulle jeg stadig have svært ved at vade rundt i badedragten på stranden, ja, så bliver jeg jo nødt til at svømme....., hvilket nok også skulle kunne brænde et par tropedrinks af ;-)

Liselotte"

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Det, der gør en forskel i slankeprocessen