Livskunstner og tandlæge. Stine Lomholt Hansen.

Forstå din hjerne, når den aktiverer din angst

Når krokodillen under sengen ikke længere bare er et fantasifoster. Men en tung, skræmmende og insisterende virkelighed. Angsten som kryber ud fra sit skjul i sengemørket. Som med rolige, determinerede trin går direkte mod dig, indhenter dig, vælter dig og lægger sig over dig med hele sin vældige, ildelugtende og hæslige krop. For at æde dig levende.

Jeg var ikke ret gammel, da jeg første gang stiftede bekendtskab med angstens krokodiller.

Jeg husker, at jeg stod på sofabordet og så krybdyr og slanger sno sig over gulvet. Rædselsslagen for at blive bidt i benene.

Mine forældre anede ikke, hvad det var, der tog deres mærkelige barn. Og deres reaktion blev at ringe og skælde den arme synder ud, som havde fortalt mig de historier, der var blevet til vilde mareridt  i mit hovede!

Herefter blev man opmærksom på at skåne mig imod angstfremkaldende historier, film og oplevelser. Det kunne Stine nemlig ikke tåle. Ligesom man heller ikke måtte svinge Stine i armene, fordi de så gik af led!

Det var sådan det var.

Det var sådan jeg var.

Jeg gik let af led. Og jeg blev let meget bange.

Og da de holdt op med at hive i mig og give mig svingture i armene, holdt jeg næsten op med at gå af led.

Men selvom de gemte bøger og blade med uhyggelige historier og tegninger og forbød mig at se film eller TV, der kunne tænkes at indeholde skræmmende scener, SÅ BLEV DER VED AT DUKKE ANGSTFREMKALDENDE MONSTRE OP I MIT LIV. 

Og det var slet ikke muligt at dæmme op for dem. For de kunne ligge skjult i et stykke musik, i en historisk roman læst op i skolen, en overskrift i avisen....

Og det skete ofte uden varsel...at jeg lå der; mast, svedende og ude af stand til at få luft eller røre mig. Under en af angstens krokodiller.

Og de fulgte mig igennem årene. Og kunne komme hyppigt og voldsomt i perioder.

Og det tyngede mig at vide, at de kunne dukke op når som helst. 

Jeg opsøgte forskellige terapeuter, psykologer, healere...men ingen af dem var rigtigt i stand til at hjælpe mig af med mine plageånder for alvor. 

Og det var tungt at måtte erkende, at man nok bare var en af dem, der ikke kunne hjælpes.

Tilfældigheder og almindelig nysgerrighed, samt trangen til at tilegne mig kundskaber af faglig karakter førte mig så ved et tilfælde derhen, hvor forklaringen lå. Og med forklaringen og forståelsen nøglen til mestringen. Nøglen til at sætte mig fri af angsten.

Forståelsen af, hvordan vores utrolige, fantastiske, brilliante og paradoksale hjerne i al sin herlighed kan falde over sine egne ben og gøre selv de mest lysende begavelser til gidsler af deres eget sind. 

Har du lyst til, på en letforståelig måde, at blive klog på, hvad det er der sker, når angsten tager dig. Og historien bag... Og give dig selv lov at slippe den for good!

Så hop på mit Mindfulness/CFT-baserede 6-ugers forløb "Lær at leve med din krybdyrhjerne."

Læs mere på www.lillegrummesgaard.com eller ring og få en snak.

Kærligst Stine.

 

__________________________

Stine Lomholt Hansen

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Når angsten kommer - så forstå din hjerne. Læs mere