Vision Quest - Hvad skal det til for?

Vision Quest-Hvad skal det til for?  

Intet menneske undslipper det at være menneske. Vi må alle stå ansigt til ansigt med ekstasen og smerten ved det menneskelige liv. Et Liv der er fyldt med ændringer; vækst er karakteriseret ved forandringer. Mennesket må skifte fra et livs stadie til et andet. Vi fødes fra livmoderen ind i den spæde barndom. Vi vænnes fra den spæde  barndom og bringes ind i barndommens verden. Vi går fra barndom til ungdom, og fra ungdom til voksen livet. Når vi bliver gift, forlader vi singeltilværelsen, og bliver vi skilt, genindtræder vi i singellivet.

Vi møder forudsigelige midtvejskriser og pensionering. Med alderen, kommer forberedelsen til at dø, og til slut, dødens ultimative overgang. Vi flytter til en anden by, skifter eller mister vores arbejde, bliver alvorligt syge, sørger når en af vores nærmeste dør, alle disse ting er ændringer eller overgange der bringer os i situationer hvor de gamle strukturer ikke længere fungerer og hvor en ny struktur er nødvendig, hvor en ny forståelse, en ny retning endnu ikke har vist sig.

Dette er helt naturlige ”vækst-kriser.” og i alle kulturer og æraer er sådanne overgange blevet fejret eller markeret ved forskellige rituelle overgangs- og indvielsesceremonier. Uden disse ceremonier og rituelle overgange, er det ikke muligt at drage den fornødne lære og erfaring af de oplevelser man gennemlever. Ydermere, er det ikke muligt at tage det nye sociale ansvar, og de nye privilegier der byder sig ved disse skift i livsstadier, til sig på en grundlæggende måde.

I den vestlige verden, er traditionelle ceremonier ved livs-overgange, ikke længere en del af den normale spirituelle og kulturelle måde at leve på. I vores informationsfokuserede samfund i dag, øges afstanden mellem mennesker og deres naturlige udviklingsmiljø, den grundlæggende sociale enhed familien, er under opløsning og individdet forventes at være effektiv og stærkt.

Men ofte bliver vi hængende i smertefulde livs-overgange, uden værktøjer og midler til at  komme igennem dem. Vi bliver ofre for vores fremmedgørelse, overfor helt normale livsudviklende kriser, vi føler at vi ligger andre og os selv til ”byrde.” Derfor føler folk sig ofte skamfulde og undertrykker at vise sorg, smerte o.a der er de helt almindelige udtryk ved livsudviklende kriser, og ved at under-trykke dem, undertrykkes også deres dybere mening og muligheden for at heale dem og lære af dem.

Dette er forstadiet til langvarige kriser. De strategier til mestring af svære situationer vi normalt lærer ii vores vestlige kultur handler om forbrug. Især når vi er i en overgangsfase, føler vi ofte at vi har brug for noget, medicin, en ny bog, en bil, chokolade, stoffer eller alkohol.

Vision Quest, tilbyder muligheden for at sige farvel til det gamle, for at kunne åbne dig for det nye, for det, du endnu ikke ved om dig selv. Vision Quest er en metode til at spørge "livet” hvad det ønsker at gøre med dig fremfor at vedblive med at tænke over hvad du ønsker at gøre med livet.

 

Med vildskab og hjerte

Robert

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Vision Quest - Hvad skal det til for?