Hvad skal du være når du bliver stor?

De fleste tænker meget over hvorvidt de er på rette vej i deres liv. Det er meget naturligt, når man tager i betragtning, at det er noget af det første man bliver spurgt om i vores verdensdel - Hvad skal du være når du bliver stor? - "Hvad kan du blive" bliver introduceret tidligere og tidligere og netop det du kan blive, handler en stor del af vores liv om.
Når vi så er blevet voksne og er i arbejde, så er det i disse år blevet vigtigt at vi har fingeren på pulsen, at vi sørger for at få opdateret vores faglige kompetencer, og at vi er "omstillings parate", og "fleksible", det er alt sammen rigtigt og godt.

I mål, og hvad så?
Men når vi kommer hen til det vi skulle blive til så oplever mange, at der er gået noget tabt. Vi føler at der mangler noget, og der er mange der går ned med stress og mange er måske under medicinsk behandling, for at komme over en depression og en naturlig tomhed ved rent faktisk at have nået et mål i livet.
Rigtig mange oplever skilsmisser og fyringer, og lige for tiden er den nye stressfaktor Finanskrisen. Alle disse faktorer udløser frygt i mennesket og ofte løber vi hurtigere for at være succesfulde, i håbet om at intet af det rammer os. Indtil det står klart at kræfterne er brugt op, og vi står af ræset, går ned med flaget.

Er det naturligt?
Men måske er det åbenbart, for hvornår giver vi os tid til at hvile og tænke over det store spørgsmål, hvad er meningen? Hvad nu, hvis mange af vores problemer er naturlige og opstår fordi vi ikke har tid til at være i kontakt med os selv? Hvis det er naturlige livsovergange som vi aldrig får forberedt os ordenligt til, fejret eller sørget ordentligt over? Hvad nu, hvis stress og frygt kunne undgås, ved at stoppe op og lytte til den indre visdom vi alle har adgang til i os?
Hvad nu, hvis vi ved at møde hinanden uden travlhed, stress og frygt, ansigt til ansigt, krop mod krop, og blot ved at mærke, se og høre hinanden, kunne forøge succesraten i vores forhold? Hvad nu, hvis du ikke behøver at gøre mere, men mindre?
Hvad nu, hvis du kunne få en klar vision af, hvad det er meningen at du skal bruge dit eneste vilde liv til?

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
- har du tænkt over, hvorfor det lige var du skrev, hvad du skrev - har du tænkt over, hvorfor anemonerne kommer igen år efter år..! - har du tænkt over, om du har valgt hvilke kredsløb, der løber i dine vaner, eller er det arv ......!!!
Meget vigtigt at stoppe op og stille sig de fundamentale spørgsmål om livets mening, som du skriver. Har været inde på de samme tanker i en blog: http://www.levlykkeligt.dk/hvad_sker_der_med_remote_controllen Tak for en vedkommende blog! Kh Frk. Fortuna __________________________

Frk. Fortuna

Hej Fireball,

Tak for dit indlæg på min blog om "Hvad du skal være når du bliver stor?"

Ja, jeg har tænkt over, hvorfor det lige var at jeg skrev, hvad jeg skrev.

Ja, jeg har tænkt over, hvorfor anemonerne kommer igen år efter år..!

Ja, jeg har tænkt over, om jeg har valgt hvilke kredsløb, der løber i mine vaner, eller om det er arv.

Nogle af de tanker jeg har gjort mig omkring det jeg skrev, var bl.a. at der i vores samfund er rigtig meget sygeliggørelse af de, for mig, naturlige processer, og at vores pres på bl.a. børnene skaber væsner der aldrig får lov til netop at undres over at anemonerne kommer igen år efter år, de forventes at være først små uddannelsesmaskiner og sidehen forbrugermaskiner, selv om reklamebranchen har regnet ud at det er børnene de skal kommunikere til da, voksne iflg. forskning, har en tendens til at bruge en større og større del af de penge de tjener når de nu er længe væk fra netop børnene. Samtidig fokuseres der set med mine øjne enøjet på vækst og "hvad du kan blive" frem for på trivsel og nærhed for alle. Jeg tænker en del over hvordan verden kommer til at se ud når den i stigende omfang bliver styret af voksne "børn" der anses for at være forbugere før mennesker der er født med en sjæl, der længes efter at blive udtrykt.

Jeg håber at der med tiden bliver skabt opmærksomhed på det naturlige i ex. at blive "nedtrykt eller deprimeret" når man har nået et mål, at det igen en dag, bliver mere  naturligt at vi bruger tid sammen med vores børn, mens de er børn og ikke overlader dem til profesionelle børnepassere i børneparkeringen. Jeg arbejder for at det igen en dag bliver naturligt at markere større livsovergange mere meningsfuldt såsom, fra barn til ung, fra ung til voksen, fra single til "usingel" fra liv til død, end det med mine øjne er tilfældet i dag. Jeg håber at der igen en dag vli blive tid til at modnes ind i uddannelse, parforhold, forældreskab og livsgerning. At tiden sammen igen engang vil blive værdsat som det vigtigste vi har.

Jeg fik en ubændig trang til at høre hvad du egentlig selv tænkte om mit indlæg end at få stillet nogle spørgsmål som jeg forhåbentlig gerne skulle have stillet mig selv - eller i hvert fald et af dem - inden jeg indsendte mit indlæg.

Måske du en dag når du har tid til det vil svare på det eller dine egne spørgsmål.

 

Lev med vildskab i en tæmmet verden!

 

Robert

Hvad skal du være når du bliver stor?