Livet er ikke det værste vi har...

Livet er ikke det værste vi har… når man rigtig har været ude i torvene er der ikke noget mere fantastisk end at opleve harmoni og fred i sit indre. Det er ligegyldigt om du er stresset af den ene eller den anden grund – det er ikke så vigtigt. Man snakker om at begrebet stress bliver brugt i flæng og at vi dermed er stressede fordi vi har en travl hverdag med mange gøremål. Stress starter et sted og derfor skal det tages alvorligt på lige fod med stress der har udviklet sig til sygemeldinger.

Jeg tror der er mange områder hvor stress lever i bedste velgående også selv om det ikke lige umiddelbart er situationer som tænkes som værende stressende.

Når et menneske føler sig stresset handler det om belastninger af enten fysisk eller psykisk art. Det der sker, er at der tæres på de psykologiske reserver. Derfor vil oplevelsen af stress til hver en tid være individuel og skal tages alvorligt. Når der er blevet tæret længe nok på reserverne kan en måske gammel selvopfattelse dukke op til overfladen: ”hvis nu bare jeg var betydningsfuld NOK, så var det her ikke sket – TYPISK MIG!!”

Hvad med kassedamen der ser ud til at have styr på det hele?
Eller den arbejdsløse?
Der er også dét menneske der vil frem i livet?

Jeg taler ikke for at putte mærkatet stress på alt og alle – men jeg tror at der er flere der føler sig overvældet af de forskellige krav der stilles end man lige går og regner med.

Et område som man måske ikke tænker på er dem der på grund af den indre konflikt oplever stress. Når tankerne og følelser spiller ”drama og frygt kortet”, kan man føle sig fuldstændig flænset indeni, hjertet kan begynde at banke vildt og voldsomt og man glemmer hvad der lige er blevet sagt eller så svarer man i ”øst” når der bliver spurgt i ”vest”. Eller det kan komme pludseligt og måske endda være en traumatisk oplevelse – fyring, sygdom eller at få et sygt/handicappet barn. Man er i alarmberedskab. Det kan også komme mere snigende hos den ledige, den enlige forsøger eller hos den der bare har så svært ved at sige fra.

Der kan være så mange grunde til at et menneske kommer ud af balance og i en periode føler sig stresset og jeg mener at det er helt individuelt fordi vi som mennesker er så forskellige som vi er.
Der er derfor ikke noget entydigt svar og definition på, hvornår man føler sig ude af balance og dermed føler sig stresset – men det handler i min verden om at mærke efter hvordan man har det og så handle på det - give sig selv den fantastiske gave det er at leve i harmoni og balance.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stresset – stressbehandling og stress test. Læs med