Livet er en udfordring og jeg glædes over det

Hvad gør vi når vi bliver forvirrede og skal finde ind til kernen af vores egen udgave af, hvad der er rigtigt for os selv?

Der er mange svar på dette spørgsmål og i min tid som psykoterapeut og menneske, har jeg opdaget at logikken er en stor hjælp, at ty til.

Mister jeg min orientering ind i hvad der er op og ned, hvad der er rigtigt at gøre for mig og om jeg ser på en ordentlig måde, på det der sker i mit liv, tager jeg en tur op i øverste etage til mit kloge hoved og spørg dér, hvad er godt og skidt, i forhold til, hvad min logiske sans fortæller mig.

Når svaret kommer, tager jeg det med ned til mit kærlige hjerte, for at se om jeg kan stå følelsesmæssigt inde for det svar, logikken kom med.

Er der ikke resonans mellem de to, vurderer jeg efterfølgende, om der er andre muligheder, andre svar og søger igen efter resonans mellem hoved og hjerte.

Sådan bliver jeg ved, til det er lykkedes mig at skabe en sammenhæng mellem hvad min logik fortæller mig og hvad mit hjerte får mig til at føle.

Hvis jeg ikke kan finde en resonans, beslutter jeg mig for dén løsning, der ligger tættest på resonans og accepterer, at nogle gange kan jeg ikke, af forskellige indre eller ydre omstændigheder nå det mål, jeg ser som mest optimalt.

I denne accept finder jeg fred og bliver tilfreds med resultatet af mine tanker og følelsers, samarbejde.

For her i livet går ikke alt som jeg kunne tænke mig og jeg ser gerne en kærlig verden, hvor der er plads til forskellighed, individualitet og samhørighed.

Det er blot ikke altid tilfældet, at det kan lade sig gøre og det er et faktum her i livet.

Krig, skilsmisser, overgreb, mord, skænderier, vold, uheld, naturkatastrofer, økonomisk ulighed osv.

Alt der sker i livet, sker i livet og når det er slået fast, kan jeg vælge en negativ indstilling eller acceptere at det nu engang også er en del af mit liv, her på kloden.

Når accepten sker i mit hoved, er der logik i, at det der sker, nu engang det er det der sker.

Når accepten sker i mit hjerte, får jeg en forløsning af de negative følelser og der bliver plads til, fortsat at glædes over de gode elementer i livet og arbejde med de elementer der gør mig ked af det, sur, vred, skuffet, trist osv., så de negative elementer formindskes og mit liv fyldes endnu mere op af kærlighed til mig selv og livet her på kloden.

Egentlig en simpel opskrift; fokuser på det gode, gør mere af det, se det negative og gør mindre af det.

Det lyder super let, siger min logik og det er super svært siger mit hjerte.

Og så er konflikten igen opstået, der er ikke resonans mellem mit hoved og mit hjerte.

Men holder jeg fast i, at jeg vil kærligheden til mit eget liv og mine omgivelser, ser jeg med positive øjne på konflikten og kan mærke motivationen ind i, at løse den.

Så den manglende resonans mellem hoved og hjerte er min igangsætter, for udvikling.

Målet er nu muligt at nå, for jeg accepterer, at jeg til tider kan være splittet i mit indre og det er drivkraften ind i, at arbejde for en bedre verden inden i mig og uden for min krop.

Selve arbejdet med at kombinere min logik med mine følelser, så jeg kan træffe et valg, jeg er tilfreds med og kan se mig selv i øjnene, er baseret på bevidsthed, accept og handlekraft.

Indholdet af, hvordan jeg følelses mæssigt arbejder indeholder etik, moral og kærligheden til livet med alt hvad det indebærer.

Det er et stort arbejde at se mig selv i øjnene, og heldigvis bliver det nemmere og nemmere.

Gennem mange år kan jeg nu helt ærligt sige, at mit liv er blevet nemmere.

Det lyder stort og det er det også.

Jeg har meget lettere ved at være i min egen krop og i mit eget sind, uomtvisteligt, hvad der sker.

Gode elementer glædes jeg mere over og det negative jeg oplever, virker ikke så forfærdeligt længere.

Mit hjerte er stadig varmt og jeg har stadig kærlighed for mig selv, mine medmennesker og hvad der sker i denne verden over hele kloden.

Jeg bliver stadig ked af det, når jeg ser, at vi ikke kan tale sammen og i stedet for sender hinanden i krig, med døden til følge.

Jeg bliver også ked af det, når jeg kommer til at træde på en snegl i skoven.

Men det slå mig ikke ud, det tager ikke så lang tid, at komme over det igen. Det negative tærer ikke længere på mig som før.

Plus, så oplever jeg også, at det gode jeg oplever, får en ekstra dimension.

Som om jeg oplever glæden på flere måder end før. Lidt som om mit hjerte bliver ekstra varmt og kærligheden får ekstra dybde.

Den store bonus ved det indre arbejde er, at jeg samtidig mærker hvordan mit selvværd og min selvtillid vokser.

Selvtilliden og selvværdet vil jeg altid støtte, alt hvad jeg kan, både for mig selv og for andre.

Frugterne og skraldet jeg høster, ved at stå ved den jeg er og handle mine overbevisninger ud i livet, med selvværd og selvtillid, er jeg selv ansvarlig for.

Så jeg glædes over mine succeser, for de er helt mine egne.

Og jeg glædes over det skrald jeg får, for det er en direkte hjælp til at arbejde videre og blive et endnu mere helstøbt og glad menneske, som den person jeg er.

Det er et stykke arbejde og tilfredsheden efter at have arbejdet, hver gang jeg arbejder, er stor, for min erfaring er, at det bestemt er arbejdet værd.

En simpel teoretisk tilgang til psyken, hvor jeg respekterer at jeg er et menneske med en logisk tankegang og et emotionelt følelsesregister.

Jeg ønsker for dig der læser dette, at du også må finde din vej og modet til at gå din vej.

Kan du ikke finde din vej, ønsker jeg for dig, at du har modet til at bede om hjælp.

Når du modtager hjælpen, ønsker jeg for dig, at den hjælp du får, giver dig indsigt og mod til at arbejde videre selv.

For at bede om hjælp, når man ikke selv kan og få hjælp til selv at kunne selv, styrker dig i din person og du vil efterfølgende blive i stand til at hjælpe andre.

Rummelighed, kærlighed, bevidsthed, accept og handling er min sommer cocktail til dig.

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kærlighed, rummelighed, accept - sund cocktail til dig. Læs mere