Vækst og bæredygtig udvikling kræver nye redskaber

Vi lever i en tid, hvor det kræves at der hele tiden skal tænkes ud af boksen for at finde måder og veje, som i langt højere grad er i tråd med, hvad mennesker og verden i dag har brug for... en mere helhedsorienteret og bæredygtig indstilling og tilgang til vækst og udvikling.

I den forbindelse er der brug for nye redskaber og måder til at opleve helheder og arbejde med de udfordringer og tilgange som understøtter en sund og balanceret udvikling. Organisationsopstilling er et bud på en sådan metode og tilgang.

HVAD ER ORGANISATIONSOPSTILLING?
Organisationsopstilling eller Systemisk Opstilling er en innovativ metode, som bruges til at afdække, synliggøre, igangsætte og skabe forandring. "Opstillingen" består i, at man omsætter problemstillingen, situationen eller udfordringer til et slags billede af virksomhedens eller organisationens "dynamik" og struktur. Hertil bruger man eksempelvis mennesker eller figurer, som placeres i forhold til hinanden. Dette billede viser sammenhænge, mønstre og mere komplekse forviklinger, som ofte er tilfældet, når flere parter og instanser er involveret i en problemstilling.

Metoden er oprindelig en videreudvikling af 'familieopstilling", en dynamisk, dyb, konkret og løsningsorienteret metode, som blev udviklet af Bert Hellinger tilbage i 1990érne. Resultaterne talte deres eget sprog og Familieopstilling blev hurtigt en af af vores tids mest anerkendte og respekterede metoder i den terapeutiske verden. Familieopstilling har sinde udviklet sig og bevæget sig ind i mange andre sammenhænge, hvor der er brug for redskaber, som kan afdække kompleksiteter og problemstillinger, som eksisterer i flere lag. Overordnet kaldes redskabet i dag for Systemisk Opstilling og bruges til organisationsudvikling, som ledelsesredskab, indenfor uddannelser, coaching, psykologi, psykoterapi, krops-terapi, familieterapi, traumehealing, psykosomatik, psykopatologi, supervision, politik, kunst m.m. Den brede vifte af anvendelsesmuligheder gør, at metodens filosofi, proces og "håndværk" kan tilpasses stort set alle temaer og menneskelige anliggender.

Organisationsopstilling er netop en videreudvikling af Familieopstilling, men har nu fået sin egen identitet, udtryk og sprog, som passer ind i arbejdslivet. Man ser også her på helheder, påvirkninger og indflydelser, som ved hjælp af "opstillinger" kan vise forviklinger og mønstre i selv meget komplekse virksomhedsstrukturer. Man søger så at sige efter den oprindelige eller egentlige ubalance.

Metoden er et dynamisk og virksomt forandringsredskab, som vinder mere og mere udbredelse. Ikke kun for sit enorme potentiale til at afdække de grundlæggende og underliggende dynamikker, men også i kraft at muligheden for at skabe det fulde billede for alle involverede dele i problematikken.
Dermed åbnes op for at genskabe balancer og for at tage nye konstruktive skridt.

DU KAN BLIVE EN DEL AF FREMTIDENS LØSNINGER!
ISFO - Institut for Systemisk Opstilling, har sammensat et helt særligt 1-årigt uddannelsesforløb i Organisationsopstilling.
Underviserstaben består af internationale kapaciteter indenfor området, som Jan Jacob Stam, Cecilo Regojo, Jane Peterson og Christina Essen, der sammen med Erik Svarer og Liv Dhanyo Thommesen, vil stå for uddannelsesforløbet.

Læs mere. klik her

__________________________

Liv Dhanyo Thommesen
www.humanvision.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Vækst og bæredygtig udvikling kræver nye redskaber. Læs mere