Onsdagstaknemmelig (og lidt flov ...)

Er du også utilfreds engang i mellem?

Det er jeg! Så bitcher jeg over, at det er min tur (igen) til at lave mad, skifte ble eller børste tænder på afkommet, eller noget helt andet.

Heldigvis kommer jeg for det meste forholdsvis hurtigt ud af brokke-rillen, og jeg tror på sin vis, at det som et almindeligt menneske i dette århundrede er ret naturligt at havne dér. For vi roder ikke længere rundt nede i bunden af Maslows pyramide.

Og når vi hver dag får mad nok og oplever tryghed (som i ikke-krig og ikke-vold osv), så kan vi nemt stå deroppe på toppen af behovspyramiden og hælde vores utilfredshed ud over vores nærmeste.

I dag er jeg ikke utilfreds eller i brokkehumør, men jeg er alligevel glad for, at jeg kiggede ud ad vinduet og så den unge fyr på gaden, der med to stokke og stort besvær "arbejdede" sig fremad på fortovet.

Jeg føler mig selv lidt fysisk begrænset i øjeblikket pga. et knæ, der heler efter en operation, men hey ... om 5 dage er jeg tilbage på fuld førlighed igen. Fyren på gaden har formentlig været fysisk handicappet siden han var spæd eller barn, så han kunne med rette kluk-le over mig, der synes det er lidt udfordrende at komme op og ned ad trapperne på stationen.

En gang imellem passer det fint med en reminder om livets fantastiske gaver, og lige nu er jeg forbandet taknemmelig over, at jeg er rask og er vokset op uden fysiske mén eller modgang. Det sætter tingene så dejligt i perspektiv.

Det prøver jeg så også lige at huske på, næste gang jeg igen bitcher over et eller andet (komplet ligegyldigt) ...

Kærlig hilsen
Liselotte Vejborg

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

 

Ja, perspektivering er et glimrende redskab til nærvær og værdsættelse - jeg forsøger også selv at praktisere det i livets udfordringer :-)

Gudskelov verden omkring os engang i mellem sætter tingene i perspektiv. Liselotte Vejborg skriver på Levlykkeligt.dk