Når omgivelserne er en belastning

I formiddag var jeg på rådhuset for at få et nyt sundhedskort og en kort forlængelse af mit midlertidige kørekort - efter sidste måneds uventede nattebesøg, der resulterede i en stjålet taske (inkl. alt indhold).

Mens jeg venter på, at det er min tur, kommer en ung fyr ind og siger højt til den flinke, ældre mand i receptionen: "Hvem kan finde på at parkere lige foran rampen?". Hertil svarer flink, ældre mand i receptionen, at han ikke ved det, men at det formentlig er nogle mennesker med ærinde på rådhuset (der holder ganske rigtigt en slags kassevogn foran indgangen).

"Jeg kan ikke lave mit arbejde, når den vogn holder der!" kommer det fra den ung mand.

Flink, ældre mand har forståelse for situationen og beder ung mand gå op på 1. sal og få fat i rådhusbetjentene, som har myndighed til at sørge for, at bilen bliver fjernet.

Ung (vred?) mand haster ud ad døren med et "Jeg har kraftedeme ikke tid til at fise rundt her i huset".

Mens jeg sad og observerede situationen, kom jeg til at tænke på ... mig selv.

Der var nemlig en gang, hvor jeg også havde en tendens til at synes, at omgivelserne (oftest) var en belastning. Jeg gad ikke tage de mindre interessante opgaver, for jeg var ret kritisk med, hvad der kunne skrives på mit cv. Og selv om jeg (både dengang og i dag) synes, at det er vigtigt at kunne sige nej, så kom der vist et par nej'er for meget.

Det ændrede sig (heldigvis) alt sammen, da jeg valgte at blive selvstændig. For pludselig blev mit fokus at hjælpe, hvor jeg kunne hjælpe - ikke at det også skulle være spændende. Min motivation ændrede sig simpelthen til at være glæden over at se, at jeg kunne gøre en forskel. Og med en fast, god timepris var jeg sådan set ligeglad om jeg skulle forfatte tekster, lave kaffe eller arkivere for pengene.

Og nøj ... hvor blev verden dog meget sjovere med den holdning. Det skulle jeg måske lige have nævnt for ung (vred) fyr i dag, men han virkede ikke som om han ville være lydhør over for min frelsersnak ...

Kærlig hilsen

Liselotte Vejborgt

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Smil til verden, så smiler den igen. Liselotte Vejborg skriver på Levlykkeligt.dk