Vil du have mere energi?

Sig farvel til "jeg skal liiige..."

I går aftes mærkede jeg en meget stor tilfredshed og en vidunderlig følelse af glæde og energi. Og jeg var ikke tvivl om hvorfor. Jeg havde nemlig brugt tid på noget af det, som er allermest vigtig for mig - tid sammen med mine to drenge.

Da de tidligere på dagen spurgte, om jeg ville med ud og spille amerikansk sne-fodbold (en sjov leg, de har opfundet her i vinterferien), stod argumenterne for et nej ellers i kø. Og dette på trods af, at jeg ikke var det mindste i tvivl om, at netop denne aktivitet var den, der ville gøre mig allermest glad. Men "jeg skal liiige...- stemmen" lå på lur, klar til at remse den alenlange liste af gøremål op, der skulle nås, før vi så eventuelt kunne gå ud i sneen og spille fodbold.

Heldigvis har mange dage og års erfaringer lært mig ikke at lade "jeg skal liiige...-stemmen" få det sidste ord. Jeg ved nemlig, at min dag bliver så meget bedre, når jeg starter med at gøre det, der giver mig mest glæde og energi. Overskuddet vokser helt automatisk, og jeg bliver langt mere effektiv, end jeg ellers ville have været. Ikke mindst bliver jeg glad og tilfreds med mig selv og mit liv.

Hvis du går rundt lige nu og føler mangel på energi og overskud, kan du hurtigt ændre på dette ved at gøre det samme. Lav øvelsen nedenfor, sig farvel til "jeg skal liiige" (ordne vasketøj, skrive en mail, læse avisen, lave mad, stryge skjorter osv.) og læg i stedet ud med at gøre det, der gør dig allermest glad og giver dig den bedste energi. Jeg lover dig, at opgaverne på "Jeg skal liiige-listen" bagefter går som en leg, og at du nemt når gennem dagen med overskud på energikontoen.

Energi-øvelse
1. Sæt dig ned og find ud af, hvad der giver dig mest glæde og energi. Tænk tilbage på de sidste par måneder og find frem til situationer, der har givet dig energi og fremkaldt en følelse af glæde i din krop (f.eks. samvær med dine børn, din partner, dine venner, motion, meditation, ro, afslapning). Skriv de forskeillige situationer ned.
2. Sørg for at gøre plads til mindst én af disse ting hver dag. Sig endeligt farvel til "jeg skal liiige..." og hav fuld tillid til, at du når alt, hvad du skal nå, så længe du starter med det, der gør dig mest glad.
3. Læn dig tilbage og nyd glæden og den ekstra energi. __________________________

Lisbeth Fruensgaard, Stresscoach, mindfulnesstræner, forfatter og foredragsholder.
Læs mere på: https://www.lisbethfruensgaard.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Vil du have mere energi