Den afgørende ingrediens til at hjælpe andre ud af stress

Rigtig mange overser det her ...

Har du nogensinde prøvet at sidde overfor en stressramt og opleve, at dine gængse metoder og fremgangsmåder slet ikke rækker? Og at den stressramte bare bliver mere og mere frustreret, jo mere du prøver at hjælpe.

Måske har du haft følelsen af ikke rigtig at kunne nå ind bag facaden og finde ud af, hvad der foregår i den stressramte, og hvad han eller hun har allermest brug for.

Hvis ja, er du langt fra den eneste.

Når jeg bliver kontaktet af ledere, HR folk, konsulenter, coaches eller andre personer, der ønsker at blive bedre til at hjælpe stressramte, har de ofte et stort ønske om at få specifikke trin-for-trin "sådan-gør-jeg-guides" med helt konkrete anvisninger til, hvad de stiller op, når den person de skal hjælpe, har stress.

Og disse guides har bestemt også deres berettigelse. Der er er nødvendige og der er brug for dem.

MEN: De kan ikke stå alene. 

For ikke to stressramte er ens, og der findes simpelthen ikke en "one-size fits all", du kan følge hver eneste gang, du sidder overfor en stressramt.

Nogle stressramte er så frustrerede og nedbrudte, at de bare græder og græder gennem de første møder. Andre er slet ikke nået så langt ud, men er stoppet op og bedt om hjælp på et langt tidligere tidspunkt.

Nogle er på overfladen rolige og fattede og klar til stort set hvad som helst, men lige under overfladen lurer kaos, frustration og stor udmattelse.

Mange stressramte er faktisk utrolig gode til at skjule, hvordan de i virkeligheden har det. Især overfor kolleger og chefer. Men ofte også overfor selv den nærmeste familie.

Kom ind bag facaden

Hvis vi virkelig skal hjælpe en stressramt, kræver det, at vi evner at komme ind bag facaden, så vi kan se, hvad der er i spil hos det menneske, vi sidder overfor. 

Der kræver også, at vi tør stole på vores intuition og mærke efter, hvad situationen kræver. Den frustrerede og grædende stressramte har brug for en anden hjælp end hende, der er stoppet op langt tidligere. De vil aldrig kunne starte på samme trin 1. 

Jeg håber, du kan følge mig her. For både det at bruge sin intuition og fornemme, hvad der er brug for samt evnen til at kigge ind bag en facaden, er så utrolig vigtigt og afgørende for, om vi formår at hjælpe den stressramte godt videre. 

Hvis vi skal være i stand til at gøre det, kræver det, at vi aktiverer vores følelsesmæssige intelligens.

Netop dette - at kunne aktivere sin følelsesmæssige intelligens - udgør en grundlæggende del af Stressmaster Uddannelsen med undertemaer som bl.a. nærvær, aktiv lytning, hjerteenergi og intuition.

Det er nemlig et stort og uundværligt  supplement til de forskellige trin-for-trin guides og manualer.

Lær mere om følelsesmæssig Intelligens

Hvis du har lyst til at høre mere om følelsesmæssige intelligens og hjerteenergi, holder jeg tirsdag den 27.september 20.00 et gratis online foredrag om emnet.

I foredraget fortæller jeg dig bl.a., hvordan du gennem 5 enkle trin aktiverer din følelsesmæssige intelligens samt den vigtige hjerteenergi, når du sidder overfor en stressramt.

Du vil efter foredraget have en helt ny forståelse af, hvordan man virkelig når ind til en stressramt, så stressen bliver fjernet med roden og forsvinder for altid.

Hvis du har lyst til at lytte med, så klik her og tilmeld dig.

De bedste hilsener

Lisbeth Fruensgaard

Dette blogindlæg blev udvalgt af Levlykkeligt's samarbejdspartner Magasinet Psykologi som vælger et nyt indlæg fra Levlykkeligt hver uge til deres facebook fanpage og et om måneden til deres trykte magasin. 

 

__________________________

Lisbeth Fruensgaard, Stresscoach, mindfulnesstræner, forfatter og foredragsholder.
Læs mere på: https://www.lisbethfruensgaard.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stress - sådan hjælper du andre. Læs mere