Er du medspiller eller modspiller

Hvilken banehalvdel opholder du dig mest på i samtaler eller nærvær med andre… – din egen eller modspillerens?

Når du observerer spillet oppe fra, vil det give dig et overblik over hele banen og et tydeligt billede af hvor du befinder dig på banen.

Den ene mulighed er at være hjemme på sin egen banehalvdel, det vil sige, at du er bevidst omkring dine grænser, du lytter til dig selv og tør stå ved, den du er. Det at være hjemme hos sig selv, være nærværende og fylde sig selv op med energi, gør at du mærker din krop og ved, hvad der er godt for dig. Du lytter til din mavefornemmelse i nærvær med andre og ved, hvad der er godt for dig og hvad du har lyst til. Du bidrager, hjælper og er medfølende, hvor det føles vigtigt.

Når du står på din egen banehalvdel, kan du vælge, hvad du ønsker at deltage i og hvornår du har lyst til at løbe efter bolden.

Samtidig er du også bevidst omkring, når du træder over midterlinjen, og er der for andre, lytter, hjælper og deler, - så længe, at det føles ok.

Det at være på modspillerens banehalvdel, kan være helt fint og føles rart. Det er her du har mulighed for at komme i mål med din intention for spillet. Du kan være der af nysgerrighed, af lyst, fordi du gerne vil hjælpe eller opnå noget. Det kan være at du scorer og hurtigt vender hjem igen. Det kan være, at der er så meget arbejde at gøre, at du beslutter dig for at vende om eller at du føler dig tvunget til at finde hjem i al hast.

Går det langsom og mangler der ”commitment”, så vær opmærksom på hvor længe, det er godt at blive. Nogle gange giver det mening at opholde sig i længere tid af gangen, blot bevidstheden er med.

Når du er længe på den anden banehalvdel, vil du automatisk træde i den andens sted.

Dine egne spilleregler træder ud af kraft og andres opmærksomhed bliver vigtigere. Der er risiko for, at du vil glemme at lytte til dig selv. Jo længere tid, du er der, jo større er risikoen for at blive stresset. Stressen opstår, når andre bliver vigtigere end dig selv. I stress og kaos i omgivelserne mister vi overblikket.

Kender du dine besøgstider eller spilletider på den anden banehalvdel?

Det kan være i en samtale, hvor det er en god og spændende dialog og pludselig er du så meget inde i dialogen, at du begynder at svare for andre end dig selv. Det er her ”besøgstiden er slut”.

Måske har du allerede lagt mærke til at mange forældre eller partnere svarer for hinanden eller deres børn.

Hvorfor gør de det?

Vær opmærksom på at situationen om at være bedrevidende og svare på andres vegne, kun opstår, hvis du slipper ”taget i dig selv”. Giver du helt slip i dig selv, risikerer du enten en advarsel eller en udvisning. Et klart signal om, at du har overtrådt reglerne. Og alt efter hvor på banen du overskrider modpartens grænser, kan du blive ”straffet”. Det kan godt være, at det føles rart at sparke til nogle sten efter spillet, indtil du finder ud af, hvorfor du nu igen overtrådte linjerne og dermed andres grænser. Hvis du er bevidst omkring overtrædelsen…

Muligheden er også, at andre befinder sig på din hjemmebane. Er de inviteret eller var ingen grænser. Hvilken fornemmelser opstår, når din banehalvdel er fuld…

Måske er det et mønster du har – det kan du være nysgerrig på at finde ud af, hvad du får ud af at have frie grænser.

Jo mere du lytter til dig og dine behov jo mere overskud har du til at bidrage til både dig selv og andre.

Vær opmærksom på om du forbliver på andres banehalvdel og dermed glemmer at lytte til dig selv?

Jo længere tid du er på andres banehalvdel, jo mere mister du af dig selv. Måske det vi kan kalde et pleaser-gen? Så vær opmærksom på at trække dig tilbage, når spillet er slut…

Lyt opmærksomt og bevidst og når du har løst udfordringen eller samtalen slutter, så træk dig tilbage.

Mange har også fornemmelsen af, at de skal have en mening om alt.

Du behøver ikke at have en mening om alt, eller sige den højt hver gang. Så slip dit behov for at være der for den anden og træd tilbage hos dig selv. Andre kan godt selv, - når vi lader dem gøre det selv. Et eksempel kan være vores børn – de kan selv – vil selv og svarer selv. Mange voksne glemmer det og svarer for dem

Når du husker dette fra gang til gang, vil du opleve at du bedre bevarer overskud og energi.

Det kan blive et meget ulige spil, hvis spillet kun afvikles på de andres banehalvdel, for så glemmer du at pleje din egen? Stille og roligt viskes linjer ud. Nettet i målet bliver mørt og hullerne i nettet bliver så store at du kan gå igennem. Modstanderne vinder altid og modstanderne styrer kampen og giver bolden op.

Det bliver på andres præmisser og stille og rolig bliver der mindre og mindre af dig. Troen og tilliden til dig selv bliver mindre. Selvtilliden og selvværdet viskes ud i takt med at banens linjer bliver mere og mere slidte. – Specielt på den ene halvdel af banen.

Så er der risiko for at du bliver taberen!

Plej din banehalvdel, og din indre styrke vender tilbage.

Vær en ”god banedommer”, - der er synlig og lydhør – nærværende og nysgerrig. Der ”dømmer og observere” et godt og udfordrende spil, også selvom der ikke er udfordringer.

  • Vær opmærksom på en fair ”kamp”.
  • Vær opmærksom på hvornår du skal skifte ind og ud og med hvilken styrke
  • Er du modig og går lige til stregen, eller er du nysgerrig og afprøver nye grænser og træder over på den anden side af stregen…
  • Hvilke styrker er der i at være topscorer – for dig eller andre…
  • Er du målbevidst…
  • Når du er opmærksom og bevidst i dine handlinger, bevarer du dig selv i hele spillet

Når du er nærværende er det meget lettere for dig at vær bevidst i samtaler og i grupper med andre. Du vil mestre ovennævnte til fulde og så vil ”kampen, - der ikke er en kamp” – men et spil, sandsynligvis ende uafgjort til alles bedste.

Hvad vil du gøre, hvis der er vand på banen, - så meget vand at det er forbundet med en risiko overhoved at påbegynde spillet. Sætter du dit liv på spil eller trækker du dig?

Uanset hvilket spil og hvem din modspiller og medspiller er, - så er du den vigtigste i dit liv. Når du lytter til dig selv, vil du altid være vinderen. EVER!

Sæt farten ned, så du mærker dit indre – her hvor alle dine svar findes.

Lidt stof til eftertanke...

Tak fordi du læste med.

Kærlig hilsen

Lene Kirk

Mindmentor Coach med speciale i mindful-living, yin yoga og mindfulness efter årstiden 

__________________________

Lene Kirk, Coach og psykoterapeut, med speciale i livsenergi og naturterapi, mindfulness instruktør & Yin Yoga lærer.
Læs mere her: https://www.mindmentor.dk

Relaterede artikler efter område




Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Er du medspiller eller modspiller i dine relationer? Læs mere