Drop plejermodellen

Hvad er det, der gør, at det er så farligt at slippe det kendte?

Vi holder fast i historier, gamle minder og oplevelser – holder os selv fast i fortiden. Det kan være medvirkende til at vi ikke tør … at vi ikke er modige og ikke lever vores drøm. Når vi holder os selv fast i fortiden, fjerner vi os fra Nu’et.

Tænk, hvis denne historie ikke er sand! Så har vi måske levet ubevidst efter en usand historie hele livet. Hvis du pludselig er modig, når din historie fortæller, at du er lidt sart og tilbageholden, så træder du jo ud af ”plejermodellen.” Måske kender du bemærkningen; det plejer vi at gøre…….

Når du træder ud af ”plejermodellen”,

-  slipper du automatisk historien om at være noget bestemt, - samtidig slipper du også tanken om ”hvad de andre tænker”, - men vejen hertil kan være en lang proces. En proces, hvor du har kikket dig selv i øjnene, og taget nye små skridt hver dag. Det giver ny energi at turde. Men kan også virke farligt, da trygheden i det kendte forsvinder.

Det rene opspind

Hvad nu hvis, de gamle historier, er det rene opspind. Opspind fordi de ikke længere er sande og opspind fordi det måske ikke var os selv, der opfandt historien. Opspind, fordi det er en historie, der er blevet genfortalt så meget, - at den repræsenterer din sandhed, uden at være det. Vi har levet efter historien og fået vores liv til at passe ind, så historien er blevet en sandhed. Vi render nu rundt med historien som en anden ”post-it” i panden og føler os fanget. Fanget kan være det samme, som at være begrænset, for ellers passer historien ikke.

Lever du op til din historie?

Kender du historien, der bliver fortalt om dig? Hvad nu hvis du har ”levet efter en historie” i hele dit liv, - at du ubevidst har prøvet at passe ind i denne historie, - og pludselig får du aktiveret en knap, der gør at du ser historien med andre briller. Måske finder du ud af, at det er en historie, som du kan give slip på nu. Den gav måske mening engang, men tiden er en anden nu, og den giver ikke længere mening. Du behøver ikke at fastholde eller begrænse dig, så du passer til historien.

Når du slipper det kendte

Det at slippe ”plejermodellen” kan skabe en frygt for, hvad der sker, hvis jeg pludselig gør noget andet?

Det er frygten, der holder os fast i de gamle overbevisninger – og jo mere vi fortæller os selv at ”det er jo sådan det er” jo mere holder vi selv fast, fordi vi er bange for at kende sandheden, - den sandhed som vores inderste jo godt kender, men som vi bruger så meget energi på at holde fast i. Så er det meget lettere for os at holde os til det kendte – vi gør som vi plejer – det virker jo. Så skal vi ikke træffe nye beslutninger, der gør at vi træder ud af historien og ind i en ny rolle.

Begrænsninger

Vi er rigtig gode til at begrænse os selv. Det kan føles trygt at holde sig til det velkendte, og samtidig holder vi os til historien. Det kan være virkelig svært, at slippe begrænsningerne, - for hvem er jeg så? Så passer historien ikke længere.

Tilfreds

Bilder vi os selv ind, at det går meget godt – Jeg er jo tilfreds! Men hvad nu hvis denne tilfredshed kan ændres til en glæde – en glæde ved at slippe os selv fri. En glæde ved at leve livet uden frygt og begrænsninger. Denne frygt og ”plejermodel” kan drive os til stress, smerter både psykisk og fysisk – smerter der kan være så overvældende, at vi mister vores livsenergi.

Gør vi det, vi plejer at gøre, giver vi kun plads til det, der plejer at ske. Så slip ”plejermodellen” bevidst, og giv plads til nyt.

Vi kan starte med at gøre små ting i det hverdagen, som skifte plads ved spisebordet, drikke the af et nyt eller mindre krus, have røde bukser på i stedet for blå, sige tak…….

Stille og rolig bliver vi mere og mere modige. Vi begynder måske at smile, når vi observerer andre bemærker, at vi smiler mere. Vi kan ikke bede andre skifte briller, men vi kan selv skifte briller og så vil omgivelserne automatisk følge med. Vores historie vil ændre sig i takt med, at vi tør slippe ”plejermodellen.”

Så slip ”plejermodellen” og lad dit liv stråle!

Stof til eftertanke fra en efterårsdag i stuen. 

Kærlig hilsen

Lene Kirk, mindfulness ekspert

Mindfulness ekspert og coach

www.mindmentor.dk

Læs gerne mine andre blogs på www.levlykkeligt.dk, flere af dem er udvalgte blogs hos Magasinet Psykologi

 

 

__________________________

Lene Kirk, Coach og psykoterapeut, med speciale i livsenergi og naturterapi, mindfulness instruktør & Yin Yoga lærer. Passion indenfor naturens elementer
Læs mere her: www.mindmentor.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Undgå stress - få glæde i dit liv, slip dig selv fri. Læs mere