Psykoterapeut Diana Lindegaard

De følelser, du ikke vil mærke

Følelser er sjælens og kroppens sprog. 

Desværre er vi mennesker mestre i at undertrykke vores følelser. I hvert fald de følelser, vi ikke har lyst til at mærke. 

At vi ikke er gode nok. At vi ikke passer ind. At vi ser forkerte ud eller føler os forkerte. At vi ikke har succes. At vi er ensomme. At vores liv savner mening eller retning. Der er nok af følelser, vi ikke har lyst til at mærke. 

Men følelserne forsvinder ikke, selvom vi gør os umage for ikke at mærke dem. De bliver hos os og lejrer sig i kroppen. Som frygt, der kan give mavepine eller usagte ord, der kan give hovedpine osv. 

De undertrykte følelser skaber blokeringer i kroppen, der på længere sigt begynder at skabe fysisk lidelse i form af smerte, spændinger, slid eller direkte sygdom. En ophobning af undertrykte følelser kan også give symptomer i form af depression, stress, angst, søvnløshed, fobi, overfølsomhed osv. 

Jo mere vi overhører vores behov og følelser, jo mere stresset bliver vores krop og jo mere døve og blinde bliver vi i forhold til at finde den vej, der er vores. 

Følelser er til for at blive mærket. De er vores navigationsanlæg, og når der bliver slukket for vejviseren, farer vi let vild. 

Hvordan ved du, at du undertrykker dine følelser? 

Hvis du har et eller flere af ovennævnte symptomer eller hvis du har tendens til at dulme med mad, alkohol, stoffer, arbejde, træning eller anden form for aktivitet, som fylder (for) meget i din tilværelse - så er der efter al sandsynlighed følelser, du ikke har lyst til at mærke.  

Er det let at give dig selv lov til at mærke de følelser, du ikke vil mærke? 

Bestemt ikke, men når du (gen)lærer at forløse dine følelser, forsvinder de igen og du behøver ikke længere at kæmpe for at holde dem nede og de behøver ikke tage permanent ophold i den krop, der er din trofaste følgesvend og som konstant er på arbejde for at holde dig i ligevægt, fysisk og mentalt.  

__________________________

Diana Lindegaard, Exam. Psykoterapeut MPF
Se mere på https://lifeship.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Kære Diana,

Rigtig fin artikel, vores følelser er er et nedprioriteret område af vores liv som vi ofte ikke tager alvorligt nok.

Følelserne laver virkelig ravage i vores liv, når vi ikke mærker dem og lytter til dem, både i vores indre og i vores forhold til andre.

Så tak fordi du sætter fokus på dette.

kh

Hanne

 

 

 

__________________________

Hanne Christensen, Privatpraktiserende Psykoterapeut & Parterapeut
Læs mere på: http://www.kbhpsykoterapi.dk

Følelser du ikke vil mærke skaber blokeringer i kroppen. Læs mere