Drikker du nok champagne?

Se det for dig. Et højt elegant glas indeholdende den lifligste boblende kølige champagne. Smagen er tør, men med en elegant let frugtagtig sødme. Fornemmelsen i miunden er den klassiske bløde perlen på tungen. Tiltalende ikke sandt?

Lad mig indlede med at understrege, at ovenstående ikke er en opfordring til alkoholisme. Hensigten er en helt anden. Mit indlæg i dag er baseret på en observation, og starter med et spørgsmål til dig. 

"Hvornår har du sidst fejret en af dine successer?". 

Jeg mener oprigtigt fejret den. Markeret den. Altså ikke bare for dig selv tænkt "nå - det var det. ok gået", men sat dig ned, sammen med nogle mennesker som betyder noget for dig, og markeret at du har haft en success. Med "fejring" mener jeg ikke en gigafest med fadølsanlæg og 100 gæster. Noget meget mere personligt og intimt. Måske blot dig selv og din kone/kæreste. Eller måske sammen med nogle rigtigt gode venner.  

Hvorfor er det så svært?

Vi danskere er som regel "piv-ringe" til at fejre vores successer. Enten er vi for beskedne. Du ved den klassiske "det fortjener jeg da ikke", eller "jeg gør jo bare hvad der forventes af mig". Ifølge hvem? spørger jeg bare. Eller også er vi fanget i vores "high-achiever" samfund, hvor der er en tendens til at fokusere på næste mål eller deadline, nærmest før det gamle mål er nået. Vi bliver drevet af forventningen om det næste nye spændende, der er lige rundt om hjørnet, fremfor at læne os lidt tilbage og nyde det som allerede er. Og det er synd og skam.

Nu tænker du måske, at hvis vi tilladder os selv, at bruge tiden og ressourcerne på at fejre en success i vores liv, er det så ikke blot en lille "selvfed" mindehøjtidelighed. En mulighed for at vise andre at vi er gode til noget? For nogle personer er det måske, men formålet med fejringen er langt større og langt vigtigere end som så.

Hvorfor er det vigtigt at "fejre" mig selv?

Inden for coaching arbejder vi meget med, at alle vores erindringer, udover basale fakta, også inkluderer følelser og kropslige tilstande. En erindring om en god successoplevelse genkalder ikke blot fakta omkring din success, men bringer dig både mentalt og kropsligt, tilbage til den tilstand du var i, den gang du havde din successoplevelse. Typisk en tilstand af glæde og boblende energi i kroppen, måske ligefrem en følelse af at kunne klare alt.

Når du giver dig selv lov til at fejre en af dine successer, skaber du ekstra fokus på din succesoplevelse. Du giver dig selv lov til at genkalde dig din success, du forstærker den, og du kobler den med nye positive oplevelser.

Lad dine successer løfte dig

Ved at forstærke og udbygge en succesoplevelse, skaber du en ny mental forankring, af den succes du allerede har haft. Du kombinerer den med en ny god oplevelse, en oplevelse af at du bliver fejret, fordi du er god, fordi du er dét værd, fordi de mennesker du omgiver dig med holder af dig. Du udbygger din egen indre følelse af selv-anerkendelse, tilfredsstillelse og glæde over en veludført opgave, med nye følelser fra din fejring - følelser af at være anerkendt, elsket, successfuld, være omgivet af mennesker du holder af, være glad og lykkelig.

Kombinationen af alle disse glade positive energifyldte følelser, lagres i din krop, og kan fremover genkaldes, blot ved at tænke på den konkrete succes. Gør du det til en vane at fejre dine successer, opbygger du over tid et arsenal af successoplevelser.

Hvordan mon du føler dig som menneske hvis du på denne måde har "fejret" en succes hver 14. dag / 1 gang om måneden i mere end et år? 

Hvordan mon dette vil påvirke dit liv? din håndtering af problemfyldte situationer? dit forhold til andre mennesker?

Dit "første" glas

Så derfor, husk at fejre dine successer. Sæt dig ned allerede nu og beslut efter hvilken af dine kommende succes'er, du vil åbne din første flaske champagne (eller vin, rød sodavand, økologisk hyldeblomst - blot det er noget som er lidt ekstraordinært). Og så NYD det. Nyd din success, nyd den følelse det giver i din krop - at mærke successen. Nyd glæden over at dele den med andre. Nyd deres glæde på dine veje. Eller hvis du er alene, så hæv armene over hovedet og brøl "YES!", "i did it!", "hurra!" eller hvad du nu kan finde på.

Skål og tillykke! ;)

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Drikker du nok champagne?