Psykoterapeut Kresten Kay

Svaret på livet, universet og alt!

Vi er mange mennesker, ja, rigtig rigtig mange, der leder efter svaret. Det endelige svar på alt. På skabelsen, universet og alt andet.

Det svar findes. Og i dette blogindlæg vil jeg løfte sløret for det. Det er ikke er svar som er mit alene. Det er et svar for alle mennesker, til alle tider og alle kulturer. Den endegyldig sandhed!

Her kommer det (trommehvirvel, fanfarer....):

42!

Enhver der har læst Hitchhikers Guide to the Galaxy ved at dette er det endegyldige svar. Et svar som det tog universets mest avancerede computer (Jorden) omkring 5 milliarder år at komme frem til. Jeg har for nyligt genlæst Hitchhikers Guide to the Galaxy. En virkelig morsom bog, som igen og igen får mig til at grine. Et mageløst afbræk fra min alvorlige hverdag, hvor terapi og teori næsten fylder mere end hvad godt er. Så er det jo skønt at få et andet perspektiv engang imellem.  

Sidste gang jeg læste bogen slog det mig, at dette svar på alt jo er fantastisk. Mindst ligeså godt som alle de mange forskellige bud du kan få i diverse spirituelle, politiske, terapeutiske og religiøse bøger.

I vores brogede og forunderlige verden er der altid en eller anden der står parat til at give dig et svar. Præsenterer en løsning på det hele. Hvis bare du følger denne eller hin vej, så er du sikret lykke og harmoni. Det være sig religioner, politikere og ikke mindst hele new age bølgen.

Forstå mig nu ret. Jeg har intet som helst imod religion, politikere eller new age. Jeg er faktisk selv meget inspireret af mange lærde mennesker fra de kredse og bilder mig på ingen måde ind at jeg ved mere eller bedre end dem. Slet ikke.

Alligevel har Douglas Adams, forfatteren til Hitchhikers Guide to the Galaxy, en pointe som jeg mener ofte er overset og som er virkelig væsentlig. En pointe som jeg husker på hver eneste gang jeg støder ind i mennesker der gerne vil servere et svar på alt. Og en pointe som jeg holder fast i når jeg har mine møder med klienter.

Douglas Adams beskriver hvordan svaret på alt, altså 42 (eller er det 47 - jeg kan ikke huske det!), ikke giver mening for mennesket. For hvad besvarer det egentlig? For at undersøge dette, bliver man nødt til at bygge en endnu bedre computer. Efter endnu 5 milliarder år kommer svaret på hvordan man skal forstå svaret på alt. Det er "Stil de rigtige spørgsmål".

Hvorfor er det nu så genialt?

Det er det, i mine øjne, fordi vi aldrig kan bruge et svar til noget som helst, hvis vi ikke først har stillet os selv de rigtige spørgsmål. De spørgsmål som får os til at reflektere og giver os mulighed for at være kritiske overfor det svar vi står overfor. De spørgsmål der ikke blot er at finde i svaret selv. Men som ser bag om svaret og viser os hvilke bevæggrunde vi har for at spørge som vi gør. De spørgsmål som jeg mener enhver der søger "sandheden" bør stille sig selv. Hvis du får præsenteret sandheden 42 - så reflekter et sekund eller to over om det faktisk er svaret på 29+13 du søgte, eller noget helt andet.

Med andre ord - Jeg tror, at før du har stillet dig selv ærlige og åbne spørgsmål og ved hvad du søger, kan du ikke skelne mellem alle de forskellige svar på sandheden som religion, terapi, new age, politik, filosofi, spiritualitet eller Anders And giver dig.

Men hvis du søger svaret på 29+13 - så har jeg nu givet dig svaret på livet, universet og alt. Det er ganske rigtigt 42 (eller måske 47).

Kresten Kay

__________________________

Kresten Kay
Psykoterapeut MPF
www.krestenkay.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sandheden om livet, universet og alt. Psykoterapeut Kresten Kay på Levlykkeligt.dk