Psykoterapeut Kresten Kay

Om at indrette din hule – Live with what you love!

Din hule. Der hvor du samler energi og mod til at tackle livet. Som oftest er det inde for hjemmets fire vægge vi bygger denne hule. Udgangspunktet for vores færd i verden.

Men hvordan indretter du din hule så du kan lide at være der?

Et kendetegn for det postmoderne samfund er at alting er konstant og hurtigt i forandring. Vi skifter job mange flere gange i løbet af livet, skifter kærester, får bonusbørn, tager flere og flere uddannelser og verden åbner sig mere og mere. Jo mere forandring der sker omkring dig – des mere har du brug for et trygt sted at samle energi. Ellers dukker angsten op som en konsekvens af manglende fundament. Det er ikke et under at angst er blevet en større og større del af vores hverdag og en problematik som lægerne gang på gang står magtesløse overfor.

Min kæreste, Laura Rousing, har lært mig værdien og vigtigheden af at indrette din hule med det du elsker. Hun kalder konceptet ’Live with what you love’ og hjælper mennesker med at få mere glæde og ro ind i deres hjem. Hjælper med at indrettet huler midt i samfundets forandring.

Det er godt og fornuftigt at tale med en psykoterapeut om de indre dramaer, om rodet i tankerne og forvirringen i følelserne. Mere konkret og håndterligt er det at tage fat på de fysiske rammer vi opholder os i. De afspejler vores indre og har betydning for hvordan vi finder energi og overskud til at tackle verden. ’Live with what you love’ sætter fokus på dette.

Hvordan er dit hjem indrettet? Hvad tænker du og føler når du ser på de ting der omgiver dig? Og hvad er grunden til at de er der?

Mange gange har vi ting og sager stående som vi blot har vænnet os til er der. Den grimme vase vi har fået i gave fra Moster Oda, som for resten er en sur gammel dame, men som vi ikke kan smide ud, da hun jo nok bliver sur. Det bord du købte med ekskæresten og som minder dig om ham og hans dårlige vaner. Fjernsynet på soveværelset der konstant sender samfundets forandring ind i din søvn. De gamle ikeabilleder som du egentlig ikke kan lide, men som bare altid har været der. Håndklæderne på badeværelset der var billige, men som til gengæld ikke er rare at tørre sig med. Sofaen som var på tilbud, men egentlig slet ikke var den du rigtig gerne ville have. Vi har relationer til de ting vi omgiver os med - tanker og følelser om dem. Hvad med at rydde op i dem? Samtidig med at du rydder op i dit indre. Det er ganske konkret og bogstaveligt selvudvikling.

Rigtig mange mennesker omgiver sig med ting der har en negativ betydning for dem. Eller ting som de egentlig bare er ret ligeglade med. Tænk hvordan din hule ville se ud hvis du kun indrettede den med ting du elsker. Skabte omgivelser omkring dig der bringer et smil på læben og inspirerer til skønhed og omsorg. Det er grundstenen i ’Live with what you love’. Begejstring for de små detaljer i dit hjem som kan medføre så store forandringer.

’Live with what you love’ betyder ikke at du skal ud og investere i dyre nye møbler, eller designer køkkengrej der ruinerer dig bare ved at tænke på det. Det er ikke prisen eller kvaliteten det kommer an på. Det er dine følelser og tanker om de ting du har der er væsentlige. Så du bevidst vælger at bygge dit hjem op med gode minder og skønhed.

Det er ikke tryllekunst eller magi. Langt hen af vejen er det sund fornuft, kombineret med respekt for følelserne og mavefornemmelsen. Det er en måde for dig at se med nye øjne på din hule. En måde for dig at bevidst ændre dine omgivelser – så du giver omsorg og kærlighed til dig selv.

En hule der er fuld af alt det du elsker, er en nødvendighed for at kunne rumme alle de forandringer du dagligt skal håndtere. Heldigvis er der hjælp at hente til at indrette din hule og tankerne bag ’Live with what you love’ er et godt sted at starte!

__________________________

Kresten Kay
Psykoterapeut MPF
www.krestenkay.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Om at indrette din hule – Live with what you love!