Psykoterapeut Kresten Kay

Find din døds formål

Så mange taler om at finde livets formål. At finde en hylde i livet hvor det føles rigtigt at være og hvor ens potentialer blomstrer i fuld flor. For mig har det aldrig virket.

Mit formål dukkede først op ved at se nærmere på min døds formål. Ved at kaste mig ind i dødsangsten uden at vide hvor jeg landede. Uden sikkerhedsnet og uden viden om hvad der ventede mig. Jeg er her stadig. Er stadig i live. Med visheden om at jeg kan dø hvornår det skal være. At døden venter bag hvert et hjørne og farver livet med kærlige penselstrøg.

Din døds formål, måske endda selve dødens formål, kan være at livet bliver mere – ja – levende. At tvinge livet ud af hverdagen. Tvinge mening ind i det meningsløse. Fordi vi alle sammen er sammen om det. Også døden, om end vi skal møde den alene. Hvordan vil du se tilbage på dit liv hvis du skulle dø – nu? Hvem er vigtige for dig, hvad er vigtigt for dig? Hvad skal du nå at sige inden du dør? Og til hvem? Hvem skal du sige farvel til? Måske nogle uventede mennesker dukker op i din bevidsthed. Måske uventede muligheder vinder frem og viser dig en ny vej.

Tænk hvis du ikke skulle dø. Hvad ville formålet med dit liv så være?

Alt godt

Kresten Kay

 

__________________________

Kresten Kay
Psykoterapeut MPF
www.krestenkay.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Yes..vi er bange for at dø ..men lever ikke. Jeg har hørt ..og det tænker jeg på ....VI ER DØDE NU..og lever når vi siger farvel.

Men hvad enten vi er døde nu .-)) eller i live vi har vores livsformål..meningen med vores liv..for at blive store og stærke i vore Sjæle...

Tidens Tand har været sådan som vi har levet nu ..glemt vores formål m.m

Men ALT ER GODT ! vi bevæger os hele tiden ( opad)..vi er jo ikke i jernalderen mere

Tidens Tand som vi er på vej til ..vil ændre vores måde at leve på og være opmærksom på ..liveformålet

Hvis jeg ikke skal dø mere ..::)) er jeg sikker på jeg er så højt oppe i hirariet at det var helt naturligt..og andre arbejdsområder

Men ellers er jeg ved at være der..vi møder vores kære igen og igen..det gør mit liv SMUKT og Fredeligt.

Vi ses igen

Hej Kresten,

Gode eksistentielle betraktninger om døden. Elsker sætningen og spørgsmålet:Tænk hvis du ikke skulle dø. Hvad ville formålet med dit liv så være?
Måske er det meningen med døden, at fordi vi skal dø kan vi finde mening i Livet.

Jeg kom til at tænke på en øvelse jeg engang lavede på et udviklingskursus. Øvelse gik ud på at skrive sin egen begravelses tale. Hvad havde du opnået, hvordan var du som person, ven, kærste, kollega, menneske. Hvilke drømme var gået i opfyldelse osv. 

Vi skulle så vælge en fra holdet, der skulle holde talen imens vi lå ned som, hvis vi lå i en kiste. At høre talen i den stemning, i det setup, var super stærkt.
Det satte formål,mål og mening med livet kraftigt under lup. Spørgsmålet om: Hvis dette er slut talen, hvad mangler jeg så at gøre i dit liv, var ikke til at undgå.

Jeg kan anbefale øvelsen til andre, men gør den sammen med nogle du føler dig tryg ved, eller sammen med en terapeut.

Bedste hilsner
Bjarne Dam Larsen

En barsk måde ..men den lyder godt Bjarne. VI vil blive tvunget til at mærke ..vores Livsformål.....er vi der eller er vi der ikke....

Psykoterapeut Kresten Kay skriver om dødens formål