Syng hjertet åbent

Stemmen er åndedrættet - bare med lyd på. Altså det vibrerende og klingende åndedræt -  forbindelsen mellem sjæl og krop, mellem væren og kreativitet.  Det er det umiddelbare og mest præcise barometer på kroppens og sindets tilstand, og samtidigt et værktøj som reparerer og healer ubalancer.

Det handler om at lytte til sig selv og sin stemme, hele tiden. Nogle kan man komme til at råbe eller synge så højt så ørerne lægger sig fladt ind til hovedet - og så er man igang med at overdøve sig selv. Når stemmen overdøver sindet, så spænder kroppen uvægerligt - stemmen bliver håd, skarp, nasal, hul eller hæs - og hvis man ikke stopper, så holder stemmen simpelthen op med at virke.

Hvis man derimod ikke overdøver sig selv, men hele tiden anerkender sindets tilstand, så virker stemmen som en blidt vibrerende massage af sår og spændinger i sindets strukturer. 

Start blidt, men lukket mund - nyn, syng lange toner på 'm', dybe toner. Syng en lang, dyb tone på en udånding og brug den næste udånding til at mærke hvordan kroppen og hovedet vibrerede med klangen. Bliv ved i 5 minutter. Begynd at åbne munden og syng lange, dybe vokaler. "åååårrrrrr", "ååååååooooo", "oooouuuuu". 

Herfra er der mange muligheder: Forskellige tonehøjder, fortsat lange toner. Eller prøv at glide rundt i hele stemmens område og mærk hvordan vibrationerne føles forskelligt, forskellige steder i kroppen. Prøv alle vokalerne igennem. Brug mellemgulvet til at lave stød med, som en slags ansatser til latter - eller hulk. Leg, eksperimenter - prøv alle de lyde som stemmen og kroppen kan lave. Der er uendelige variationer.

Jeg gør det i bilen eller i badet. Jeg kunne gøre det alle mulige andre steder, men de to steder kan jeg ikke finde på noget som er sjovere eller bedre :)  

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Syng hjertet åbent