Klangoplevelser ved Anne Viese

Gongbad - hvad er et gongbad egentligt?

Forestil dig, at du ligger på en yogamåtte eller madras, hvor gongerne står tæt placeret i nærheden af. Her lukker du dine øjne.

Jeg guider dig ind i en rolig meditativ stemning med lyden af min stemme. Når du er dejligt afslappet, begynder jeg at spille på mine gonger. Dem har jeg jo efterhånden nogle stykker af. Når gongerne skaber samklange, opstår overtoner og dybe klangbunde. Dette “bad” af klangfrekvenser forbinder jeg med et gong bad.

- Okay, udbryder journalisten overrasket. "Jeg har altid troet, at dit gongbad foregik i svømmehallen ligesom dine klangbade med klangskålene gør...?

 

- Tja siger jeg. Jeg må desværre korrigere dig. Hverken gongbad eller Klangbad foregår ikke i svømmehallen. Jeg tror, at du forbinder det holdene, som jeg kalder "Klang i vand" altså Klangmassage i varmtvandsbassin.

- “Men hvad er det med de der gonger. Hvorfor er det at du skal have flere af slagsen, er det ikke nok med kun een gong til et gongbad??"

- Nej svarer jeg ham. For at det lydmæssigt kan minde om et “bad” af gong frekvenser bør der være mindst to gonger, helst fire gonger og allerhelst 6-7 gonger.

- Men hvilke gonger skal du have med?

- Ja somme tider tager jeg kun de kinesiske klangkoncert gonger med. Andre gange, når det skal være lidt ekstra ordinært kommer de tyske gonger med. Du skal tænke på, at hver gong har sin grundtone. Og hver sin frekvens. 

- Hvordan ved du hvilken frekvens de forskellige gonger har og hvad de mennesker der møder op til dine gongbad har brug for?

-Jeg kan bag de tyske gonger se hvilken frekvens og tone de har. De har også et symbol foran. Foreksempel har jeg een, der kaldes “Livets Blomst” eller på engelsk “The Flower og Life” Denne gong har tonen C2 og frekvensen 128 Hertz. De andre (kinesiske) gonger jeg har har jeg fået en lydmand til at måle frekvensen på og mange af dem har frekvensen 528 Hertz, hvilket svarer til lyden af et bestemt chakra i vores energisystem.

 

- Hjemme pakker jeg mine gonger ud og stiller dem frem, så de står klar til at kunne give min bror og den kommende dags øvrige klienter et beroligende gongbad. Et bad af gong frekvenser, hvilke bevirker, at nervesystemet afslappes og afspændes på en naturlig og (helbredende) måde.

På væggen hænger et kinesisk tegn, tegnet har to betydninger på een og samme tid. Det ene; Musik og det andet Helbredelse. Det er bemærkelsesværdigt, at man i Kina forbinder Musik med helbredelse eller helbredelse med musik. Mine kinesiske gonger benyttes oftest til lydhealings koncerter i Østen.

Anne Viese

Gong og klangekspert og indehaver af Klang-oplevelser.dk

 

__________________________

Klangoplevelser ved Anne Viese
www.klang-oplevelser.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Gongbad - hvad er et gongbad egentligt? Læs mere