Klangoplevelser ved Anne Viese

Gongbad - hvad er et gongbad egentligt?

Hvad er et gong bad egentligt? 

Det spurgte min bror mig om, da vi cyklede hjem efter en hyggelig aften i Odense by. Jeg svarede at han skulle forestille sig, at han ligger omgivet af gonger. Det vil sige de store runde lydinstrumenter han ser jeg har med, når jeg giver klangkoncerter rundt om i landet.

- Nååh, dem, siger han spørgende..

- Ja dem. Forestil dig, at du ligger på en yogamåtte eller madras, hvor gongerne står tæt placeret i nærheden af. Her lukker du dine øjne. Jeg guider dig ind i en rolig meditativ stemning med lyden af min stemme. Når du er dejligt afslappet, begynder jeg at spille på mine gonger. Dem har jeg jo efterhånden nogle stykker af. Når gongerne skaber samklange, opstår overtoner og dybe klangbunde. Dette “bad” af klangfrekvenser forbinder jeg med et gong bad.

- Okay, siger min bror overrasket. Jeg har altid troet, at dit gongbad foregik i svømmehallen ligesom dine klangbade med klangskålene gør...?

- Tja siger jeg. Jeg må desværre korrigere dig. Klangbad foregår ikke i vandet. Jeg tror, at du forbinder det med klangmassagens frekvenser  i varmtvandsbassinet, siger jeg meget tålmodigt Og tænker ved mig selv, at han altså snart må tage med mig for at opleve noget af det, han så nysgerrigt spørger ind til.

Min bror, Kristian hjælper mig med min hjemmeside og retter sommetider mine tekster, hvorfor han støder på disse begreber i dagligdagen. 

På cykelturen, hvor vi er halvvejs hjemme, siger han: “Husker du sidste år eller forrige år, hvor jeg i Radio 24/7 hørte dit event læst op  “Klang i vand” i Odense Syd.“ Det lød så pudsigt, at jeg fik lyst til at prøve det. Det er nok derfor jeg forbinder det med dine nyeste tiltag som Klangbad og gongbad hele natten...”

Ja det husker jeg godt, at du fortalte du havde hørt. Det findes stadigt, men kun i Odense, svarer jeg ham.

- “Men hvad er det med de der gonger. Hvorfor er det at du skal have flere af slagsen, er det ikke nok med kun een gong til et gongbad, kære søster?”

- Nej svarer jeg ham. For at det lydmæssigt kan minde om et “bad” af gong frekvenser bør der være mindst to gonger, helst fire gonger og allerhelst 6-7 gonger.

- Men hvilke gonger skal du have med?

- Ja somme tider tager jeg kun de kinesiske klangkoncert gonger med. Andre gange, når det skal være lidt ekstra ordinært kommer de tyske gonger med. Du skal tænke på, at hver gong har sin grundtone. Og hver sin frekvens. 

- Hvordan ved du hvilken frekvens de forskellige gonger har og hvad de mennesker der møder op til dine gongbad har brug for?

-Jeg kan bag de tyske gonger se hvilken frekvens og tone de har. De har også et symbol foran. Foreksempel har jeg een, der kaldes “Livets Blomst” eller på engelsk “The Flower og Life” Denne gong har tonen C2 og frekvensen 128 Hertz. De andre (kinesiske) gonger jeg har har jeg fået en lydmand til at måle frekvensen på og mange af dem har frekvensen 528 Hertz, hvilket svarer til lyden af et bestemt chakra i vores energisystem.

-Okay det kræver vidst at jeg cykler med dig hjem og ser dem. Måske har du tid til at give mig et individuelt gongbad?

- Desværre ikke svarer jeg, men du kan komme igen imorgen, hvor jeg er frisk (og ædru) så vil jeg med glæde give dig et gongbad, hvor 3-4 gonger bader dig i frekvenser og klange.

- Jamen det er da en aftale, vi ses imorgen kære søster. Så kan vi også lige få kigget på hjemmesiden og få tilføjet nogle af dine nye gong fotos.

- Jo tak, svarer jeg ham og hilser ham godnat nu, hvor jeg næsten er hjemme. Han forsætter ud af vejen, for han har længere hjem fra Odense midtby end jeg har.

Hjemme pakker jeg mine gonger ud og stiller dem frem, så de står klar til at kunne give min bror og den kommende dags øvrige klienter et beroligende gongbad. Et bad af gong frekvenser, hvilke bevirker, at nervesystemet afslappes og afspændes på en naturlig og (helbredende) måde.

På væggen hænger et kinesisk tegn, tegnet har to betydninger på een og samme tid. Det ene; Musik og det andet Helbredelse. Det er bemærkelsesværdigt, at man i Kina forbinder Musik med helbredelse eller helbredelse med musik. Mine kinesiske gonger benyttes oftest til lydhealings koncerter i Østen.

Anne Wiese

 

__________________________

Klangoplevelser ved Anne Viese
www.klang-oplevelser.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Gongbad - hvad er et gongbad egentligt? Læs mere