Begær

 Jeg vil nyde, storsvælgende, suge det i mig. Må man det?

Må man svælge i en overflod af frodighed, rigdom og luksus?

 

Det ene gab afløste det andet da jeg cyklede hjem fra biblioteket.

En lammer af træthed. En tung dyne smøg sig om mig, jeg havde mest lyst til at sove, selvom det ville gøre mig endnu mere døsig.

Derfor benyttede jeg det trick som giver mig energi når jeg kommer udmattet hjem efter arbejde, når jeg har givet eleverne alt jeg har og glemt at gemme lidt til mig selv.

Jeg tog løbetøj på og gik en tur i skoven.

Ret beset er det Frederiksborg slots park. Men det er min skov.

Enten løber jeg eller går raskt til. Altid i løbetøj. For så dyrker jeg sport. Synligt.

Som en mor svarede sin lille dreng, der pegede på mig og højlydt spurgte, ”Hvorfor går hun?”, ”Det er fordi hun interval træner, det gør mor også nogle gange”.

Så jeg interval træner. Udadtil.

Sommetider løber jeg hele turen, sommetider går jeg. Så jeg kan få hele nydelsen med.

Jeg inhalerer hele skoven, frådser i træerne og lyset der flimrer mellem trækronerne. Bregnerne der smyger sig som blondeskørter ved træstammerne og spejler sig i vandet. De sarte blomster som veksler i intense lilla farvetoner. Himlen der er så gnistrende klar blå i kontrast til de snehvide dunskyer.

Jeg gisper efter vejret og takker universet for livet, kloden og nuet.

Her sprudler af liv.

Fuglene myldrer med deres afkom. Blishønsene flyder som sorte prikker i vandet mellem korkpropper af lappedykkere der dukker op af vandet og ryster deres top. Syv smukke grå svaneunger knejser som deres stolte forældre, der ikke hvæser af mig som de gør af de små gøende hunde. Gråanden, med de to ællinger der absolut skal ligge på stien lige foran broen, og kun flytter sig hvis man står stille.

 

Jeg storshopper, labber det hele i mig, alt jeg betaler er min tilstedeværelse. Til gengæld for dyb indre fred. En renset krop og sjæl. Total lykke.

Ydmygt og i dyb taknemmelighed takker jeg for universets gaver, det funkler af liv i en overflod af frodighed, rigdom og luksus. 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Begær