Det menneskelige nervesystem er ‘målsøgende´...

...og vil altid have en tendens til at organisere omkring et bestemt resultat eller sæt af resultater.

 

Et velformet udfald eller mål har følgende punkter:


1. Anført i den positive ( “Hvad vil du opnå?”)
Negative udtalelser
bliver ikke behandlet konstruktivt af nervesystemet og sindet på samme måde som de sprogligt er (f.eks Kommandoen “Tænk ikke på en grøn elefant” er vanskeligt at adlyde.) Det er derfor mest effektivt at angive det ønskede resultat eller retning i det positive.

2. Sensorisk beviser ( “Hvordan vil du vide, du har fået det?”)
Resultatet skal ses i forhold til, hvad du vil se, føle og høre, når du har fået det (i det mindste.) Dette giver nervesystemet en rig repræsentation af det ønskede resultat.

3. Påbegyndes og vedligeholdes af den enkelte, der ønsker det
Det er ikke muligt at styre adfærd og indre tilstande af andre mennesker, vi er kun ansvarlige for vores egen adfærd og indre tilstande. Velformet resultater kan ikke være afhængig af adfærd og følelser for andre mennesker. De skal påbegyndes og vedligeholdes af den person, der ønsker resultatet / retning.

4. Bevar de positive biprodukter af den nuværende situation
Enhver adfærd og alle nuværende situationer (herunder ‘problem’ stater) har en række positive hensigter, ofte uden bevidst at vide det. Det er vigtigt at fastholde dette i den ønskede tilstand / situation.

5. Økologisk
Det ønskede resultat skal være egnet til det bredere system, som den enkelte fokusperson tilhører. Det er vigtigt at undersøge, hvordan det vil påvirke (f.eks), familie, venner, kolleger, finansielle situation, tid til rådighed, selvopfattelse osv.
God fornøjelse :o )

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Det menneskelige nervesystem er ‘målsøgende´...