FANTASTISKE mødre!

Jo, det er rigtigt. Jeg er vild med mødre. Som nu hende jeg mødte i bybussen i dag. Der var ikke meget overskud over hende. Ja faktisk trængte hun til rigtig meget alenetid og overskud. Og hvor ville det dog være fortjent! 2 små børn med i klapvognen der var pylrede, irritable og i fuld gang med at overskride hendes allerede opbrugte overskudsration imens hun bravt kæmpede og "lod som om" og gjorde sit bedste. Hun tog høje valg fordi vi var omkring hende.

Hvor var det godt!

Der var engang hvor jeg ville sidde og dømme andre mødre og forældre hvis de gjorde noget der ikke levede op til hvad jeg syntes de skulle. Så kunne jeg sidde der på min halvfede hest og vurdere på hvad jeg syntes var rigtigt i livet og hvordan de virkelig ikke levede op til det glansbillede. Indtil det gik op for mig at så længe jeg sad og vurderede på andre - lige så længe ville jeg holde liv i det billede jeg troede jeg så og derfor valgte jeg at se mødre og forældre i et andet lys uanset hvordan de handler og reagerer.

MØDRE og forældre er for mig det mest fantastiske der nogen sinde er opfundet - også når det ikke ligner tidens trend for rigtighed og perfektionistisk fuldkommenhed.

MØDRE og forældre ER allerede FULDKOMNE. Ikke perfekte, men fuldkomne og de er smækfyldt med KÆRLIGHED, OMSORG og MEDFØLELSE i en grad de ikke selv er klar over. Og de fortjener alt det gode de overhovedet kan komme i nærheden af. Og de fortjener mest af alt deres egen kærlighed, deres egen omsorg og deres egen medfølelse OG vores bedste intentioner for dem.

Underskuds mødre er fuldstændig lige som os andre i gang med at lære. Og de mødre kan vi som tilskuere give en varm håndsrækning i stedet for at sidde og dele point ud.

De mødre vokser ved at VI kigger på dem med kærlige øjne der automatisk styrer dem i den rigtige og bedst mulige retning og et blik og et medfølende nærvær der giver i stedet for at fastholde dem der hvor ingen kan være tjent med at være i det lange løb.

Når vi ser en mor i underskud kan vi tilbyde hende vores hjælp, en håndsrækning, en anerkendelse  eller medmenneskelig varme. 

Hvis det ikke er forsvarligt for os at blande os kan vi på afstand altid sende hende og situationen vores bedste og varmeste intentioner velvidende at det vil hjælpe rent konkret lige nu eller senere. På den måde har vi gavnet situationen og brugt vores opmærksomhed varmt og brugbart.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
FANTASTISKE mødre!