At forvente noget helt specielt

Hver morgen sætter jeg mig for at meditere. Jeg bruger oftest den form der hedder choiseless meditation, hvilket betyder at jeg, skifter mellem forskellige former for fokuseret meditation. Det kan være at jeg fokuserer på åndedrættet, på formen på et træ udenfor mit vindue, på farven på en blomst i vindueskarmen, på forskellige kropsfornemmelser, på tanker der kommer og går (eller mellemrummet mellem dem), på lyde i rummet eller måske fokuserer jeg på øjeblikket som det er - eller som jeg oplever det.

 

Jeg mediterer fordi jeg tror på at det er godt for mig. Jeg har oplevet en øget ro i mit liv og en form for lethed og glæde i de perioder hvor jeg mediterer dagligt. Jeg oplever en øget opmærksomhed, som f.eks. at lægge mærke til hvordan jeg bruger min krop, hvordan jeg har det med den mad jeg spiser. Jeg bliver mere opmærksom på de mennesker jeg er sammen med, uden at bliv opslugt af de følelser der for mange mennesker opstår naturligt, i samvær med andre: når en ven er ked af det - bliver vi kede af det, når han er begejstret - begejstres vi. Det vi sjældent forstår er at når vi spejler hans følelser, kan vi måske opfattes som empatiske, men samtidig trækker vi os væk fra vennen og hans oplevelser, fordi vi opsluges af vores egne følelser og oplevelser.

Dette var en beskrivelse af mine oplevelser og glæder med meditation. En oplevelse der meget er resultatet af at meditere uden at have en forventning til hvordan den enkelte meditationsgang skal foregå. Som meditationslærer oplever jeg mange der ønsker at opleve noget bestemt: nogle ønsker at deres tanker skal stoppe, andre ønsker at opleve en serie af vidunderlige, farverige indre billeder. Nogle ønsker at opleve en engergibølge op gennem rygraden - det nogle kender som kundallini rejsning.

Mange af dem bliver frustrerede fordi de ikke får den ønskede oplevelse.

Jeg har selv oplevet gange hvor jeg under meditation har været "uden tanker" eller fuldstændig nærværende i længere tid. Jeg har oplevet de mest fantastiske billeder - så fantasifulde at jeg overraskede mig selv. Jeg har oplevet at være oplyst af det mest fantastiske lys. Jeg har oplevet mange ting fantastiske ting under meditationer, og de er kommet på tidspunkter hvor mit fokus har været rettet mod en bestemt meditationsteknik. De er aldrid kommet fordi jeg har sagt: "Iag vil jeg være fuld af et guddommeligt lys" - eller noget tilsvarende. - og det er ikke disse oplevelser jeg oplever som helt specielle ved at meditere.

Det jeg selv oplever som helt specielt ved at meditere er ikke den tid jeg sidder på puden, men den effekt det har på mit liv. Det er gået op for mig at de helt specielle oplevelser i mit liv, sjældent er kommet fordi jeg jagtede dem. Da jeg ønskede at se Niagara Falls var det ikke det at sejle ved foden af vandfaldet - eller det at se lysshow over vandfaldet der gjorde indtryk. Nej, det var oplevelser jeg ikke havde planlagt, som var fantastiske. Oplevelsen af at stå med en fod for hver ende af regnbuen - en regnbue der startede ved min højrefod - gik en cirkel op mod himelen, og ned igan for at slutte ved min venstre fod. Det var da jeg mæt af indtryk satte mig for at se et søløveshow og endte med at blive kysset. Jeg kunne mærke nærheden, en svag lugt af sild, og da jeg vendte hovedet var de største mørke øjne kun få centimeter fra mit ansigt, jeg pludselig forstod jeg, hvor fantastisk det kan være, at blive kysset af en søløve. Det er alle disse u-planlagte oplevelser der er store i mit liv. De oplevelser der kun optræder når jeg er nærværende nok til at gribe chancen. Det behøver ikke at være ved Niagara falls - det kan sagtens være ved Gentofte sø, med larmen fra lyngbyvejen og solen der går ned bag IKEA. Det kan være himlen der er flot, glæden ved de første gæs med deres gæslinger. Smilet fra en ældre dame, eller helt enkelt: Glæden ved at være til - helt uden anden grund til glæde.

Når jeg sidder og tænker på alle de mennesker der brændende ønsker at stoppe tanke strømmen, så håber jeg inderligt at de en dag opdager at tankestrømmen stopper ved at de er nærværende, og ikke ved at de skaber en ny tanke der hedder "Nu vil jeg ikke tænke". Der er flere meditationsteknikker der helt naturligt kan give dig helt overnaturlige oplevelser men de afhænger alle af at du ikke forventer det overnaturlige.

I mit eget liv har det været fantastisk at opleve at når jeg holder op med at jagte lykken, så er den naturligt til stede. Når mediterer for at være nærværende med min meditation, så oplever jeg mange fantastiske ting - under eller efter meditationen.

Prøv at tænke på fantastiske øjeblikke i dit eget liv, der skete på et tidspunkt du ikke forventede det.

Kærlige tanker

Joyce

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
At forvente noget helt specielt