”Jeg har haft masser af bekymringer, - der var dog ikke mange, der blev til noget”

Kender du nuets værdi for dig? Prioriterer og værdsætter du det, eller drømmer du f.eks. hellere om i morgen, om sommerferien, om alt det du vil gøre når du kommer til penge og når du finder manden eller kvinden i dit liv. Eller bekymrer du dig måske hellere om fremtiden eller tænker tilbage på sidste gang du følte dig svigtet, repeterer smerten igen og igen og bander over din historie eller hygger du dig med gamle dejlige minder?
Lader du tanker om for eller fremtid forføre dig? Og oplever du at det ind imellem har en negativ påvirkning på dit humør at du ”forsvinder” fra dig selv og det ”virkelige” liv? Og sker det at du føler dig fanget i dine tankers vandringer?

Vil du føle dig fri til at slippe dine tankevandringer og dermed påtage dig indre lederskab?

I så fald, så inviterer jeg dig til lige nu, gennem en lille enkel øvelse, at mærke hvordan dit liv ville føles, hvis du kun var, eller bare var mere i nuet end du plejer.

 

Sid godt og træk dit vejr stille og roligt. Betragt så koncentreret og objektivt det der sker i og omkring dig og fortæl dig selv, i tankerne, hvad du oplever.
F.eks.: Jeg sidder på en stol, jeg trækker mit vejr, jeg kan mærke det i maven, jeg har kjole på, den er grøn, rundt om mig står der møbler, udenfor er det lyst, sneen daler.
Sid sådan i et par minutter og mærk så hvad der sker med dig, når du er helt fokuseret på at være i nuet, det bevidste nærvær. Bare konstater:)

Prøv nu, mens du gør det samme en gang til, koncentreret, men med nye betragtninger, om du samtidig kan aktivere smerte fra fortiden, drømme om fremtiden osv.

Det er ikke muligt, vel? Man kan nemlig ikke tænke 2 tanker på en gang!

Så tillykke - du har nu fået muligheden for at flytte dig fra de tanker der ikke gør dig lykkeligere, ved aktivt at vælge at være i nuet.

Tag så tit du kan, udgangspunkt i dit nu og lad være at værdilade det, så bliver du mindet om hvad der er det allerbedste middel til at opnå ro, overblik og en direkte adgang til dit autentiske jeg. Og her fra kan du så tage dine næste skridt i dit liv, uden at du er farvet af din historie eller dine drømme og med den frihed der er i det. Nyde det der ER fuldt eller tage ”rent” stilling til hvad du vil gøre med det du ikke nyder, eller bare forholde dig objektivt

Og falder du ”ud af” nuet, så er det bare at trække dit vejr, og begynde koncentreret at registrere det der sker lige nu i og omkring dig, med accept og uden bedømmelse. Så er du hjemme igen.
Og fortvivl ikke når dine tanker forsøger at få dig tilbage i fortid og drømme igen og igen og forsøge at få dig til at træffe dine valg i nutiden derudfra. Accepter blot, giv slip og nyd at du har et valg:)

God fornøjelse:)

Et par citater til inspiration:

Mark Twain: Jeg har haft masser af bekymringer, - der var dog ikke mange, der blev til noget

Benjamin Franklin: Den, som lever på håbet, dør fastende

Özcan Ajrulovski: Nyd hvert øjeblik, før det forsvinder - før det bliver til intet andet, end blot minder

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
”Jeg har haft masser af bekymringer, - der var dog ikke mange, der blev til noget”