VÆGTTAB, LIVSGLÆDE OG NYDELSE

 

Vægttab, nydelse og livsglæde - kan det forenes?

 Jeg tror, vi er mange, der har prøvet at tabe os - 3 kg, 6 kg, 10 kg eller mere, og ikke synes det har været forbundet med nydelse og livsglæde. Ofte hænger vægttab sammen med hård motion, omlægning af kost, ingen vin, ingen kager, ingen desserter, i det hele taget intet af alt det, der smager så godt. Har det virket? Sikkert en tid, mens du var topmotiveret. Har vægttabet været permanent? Nok ikke, for på et tidspunkt bliver det for surt med alle afsavnene.

 

Fyld dit liv med glæde og nydelse

 Jeg har erfaret, at når jeg skal ændre på noget i mit liv, virker det meget bedre, når jeg starter med at nyde mit udgangspunkt, og derefter fylde mit liv med endnu mere glæde og nydelse. Det gælder uanset om jeg vil tabe mig, begynde at motionere, være en bedre mor, en bedre partner eller lave om på uhensigtsmæssige vaner. Hvis man starter med at nyde sin krop som den ser ud, og begynder at fokusere på det, der er godt i ens liv, behandler man sig selv pænt. Hvad sker der, når man bliver behandlet pænt - ja man bliver selvfølgelig mere glad. Når man er glad, er det endnu nemmere at mærke, hvad der er godt, og hvad der er skidt for den mentale, psykiske og fysiske sundhed. Bare det at nyde sin mad, giver en bedre mæthedsfornemmelse, viser flere undersøgelser. Når man virkelig tygger maden godt, fokuserer på hvor godt det smager og føler at man giver sig selv en god oplevelse, har man allerede nydt sig selv og livet lidt mere. Måske er næste skridt at spise lidt mindre, eller lidt sundere? Måske er det at motionere?

 

Hvad med motion?

 Mange synes, det er for hårdt at motionere, især når man vejer nogle kilo for meget. Selv hader jeg at løbe og gå i Fitnesscenter. Når jeg skal motionere, skal det være sjovt. Jeg har derfor brugt noget tid på at finde ud af, hvad sjov motion er for mig. Svaret er dans. Det er at danse totalt igennem i tre timer på et dansegulv, og danse Zumba, som giver så god motion, samtidig med at jeg føler mig kvindelig, lækker og sexet. Det bevirker også, at jeg får bedre kondition, mine muskler bliver større - og jo større muskelmasse, jo større fedtforbrænding. Men bedst af alt - jeg bliver totalt glad i låget! Jo mere glad jeg er, jo mere godt gør jeg for mig selv og mine omgivelser. Det smitter af på og gavner alt omkring mig.

 

Hvordan beholder man motivationen?

 De fleste kender til, at når man har opnået det resultat man ønsker, begynder man at slække på den nye livsstil. Jeg har erfaret, at det, der får mig til at holde fast ved en ændring, er at være i gruppe med andre i lignende situation. Familie og venner er nemlig ikke altid de mest forstående, når det gælder om at lave om på noget i sit liv. Derfor er jeg lykkelig for de forskellige uddannelsesgrupper, jeg har. For i dem bliver jeg støttet og løftet, det er ikke muligt at gøre noget galt, fordi de er i samme situation som mig, og derfor forstår mig. Det gør at ændringerne er varige, eller i det mindste kommer jeg kun kortvarigt på afveje, og er så tilbage på sporet igen.

 

Vægttab og livsglæde med Zumba og Coaching, kan også gøre underværker for dig og dit liv.

Med ønsket om mere livsglæde og nydelse

Janne Burchardt

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Vægttab, livsglæde og nydelse med Zumba og Coaching for overvægtige kvinder. Kursus i Nærum