Trækker du også vejret med skuldrene?

Rigtig mange har en hektisk hverdag, hvor familie, arbejde og ”alt det, man skal” sætter dagsordenen. Oveni er mange af os hoved-mennesker. Det vil sige, at vi arbejder oppe i hovedet, kommer alt for lidt ned i kroppen og ender med at trække vejret … med skuldrene! Læs her, hvordan du afhjælper det.

Kender du følelsen af, at skuldrene er kravlet helt op om ørerne? Det sker typisk uden, at du lægger mærke til det undervejs – og dermed uden at du får sat grænser for, hvad du egentlig skal byde din krop.

Netop det er udfordrende for de fleste. Til gengæld er forklaringen på, hvad der sker med skuldrene ganske simpel: Når du er mere og mere oppe i hovedet, der er mere og mere fart på, og du skal rumme mere og mere – så glemmer du de dybe vejrtrækninger, hvor du bruger det store mellemgulv!

I stedet trækker du vejret mere overfladisk, og musklerne i din hals og dine skuldre – det, der hedder de sekundære åndedrætsmuskler – overtager stille og roligt din vejrtrækning, og så er det, at skuldrene havner helt oppe om ørerne.

Sådan kan du gå rundt længe – anspændt, ufri i dine bevægelser og med følelsen af at bære alt for meget på dine skuldre. Hvilket du jo faktisk også gør. Men du kan også gøre noget for at komme ned i kroppen igen og give de skuldre et velfortjent hvil.

Prøv med denne simple øvelse: Tag dig allerede i dag – og hver dag – nogle korte pauser indimellem og lav dybe vejrtrækninger. Det er sådan nogen, hvor du trækker vejret helt ned i maven og sænker skuldrene på udåndingen. Simpelthen: træk ny luft langsomt ind og i det, du ånder ud, giver du lige så langsomt slip på alt det, der fylder, og sænker samtidig skuldrene.

Det lyder banalt, men det er det, der skal til. Det garanterer jeg efter i 20 år at have arbejdet for at spotte de ofte skjulte årsager og sammenhænge, der er, når mennesker er i smerte og ubalance.

Øvelsen her er blot en af mange oversete, men meget simple små daglige bevægelser, der gør en stor forskel for dig, der er hoved-menneske og trænger til at komme ned i kroppen.

Hvis du vil have flere råd omkring daglige bevægelser, der giver dig masser af ned-i-kroppen-oplevelser, er du velkommen til gratis at downloade ”5 superenkle, oversete veje ud af ubalance og smerte” på www.janegrann.com

Jane Grann underviser både private og andre behandlere i at se kroppen som helhed, spotte ubalancer og give slip på smerten. På Janegrann.com kan du læse om hendes helhedsmetoden, behandlinger og kurser – netop nu er hun aktuel med ”Kom ned i kroppen & kend din grænse – en timeout for kvinder med familie, job og for meget i hovedet"

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Trækker du også vejret med skuldrene?