Lykken er lige her - der er ingen andre steder at gå hen

Her ér det – der er ikke nogen steder at nå hen.

Life works when you choose what you got

to move on, choose it.

Werner Erhard

 Ofte er det sådan at jo mere vi fokuserer på mål og resultater og fokuserer på hvad vi har og ikke har – des mere handler vores liv om at opnå noget – og des mere kan der være en fare for at leve et utilfredsstillet liv – et liv hvor vi helt glemmer at være tilfredse for det vi har.

Husk derfor at anerkende det du allerede har opnået –

at se det gode i det du har og den du er.

Pas på ikke at stirre dig blind på målet – ha det skægt undervejs – nyd din rejse.

For når du en dag har nået bjergtoppen kommer der bare en ny bjergtop.

"have fun in the climbing"

Hold øje med tiden og nuet forsvinder.

Jo mere vi holder øje med tiden jo mindre nærværende er vi.

Tid opsluger på en måde nærværet.

Alt ser ud til at have en begyndelse og en slutning, - noget bliver født og det dør igen. Ting omkring os eksisterer i fysisk form og så senere eksisterer de ikke mere. Der er før, og der er nu og der er efter nu. Umiddelbart ser alt ud til mere eller mindre at være i en form for bevægelse fremad i tid, fra en ting til noget andet.

De færreste vil kunne forestille sig en verden uden ur og tids måling.

Vi tænker måske at der er et eller andet vi skal nå at gøre, noget vi skal have gjort inden for den tid vi har til rådighed – der er noget tid der skal udnyttes – tiden må ikke spildes.

Værsgo, her er et stykke tid – brug det så fornuftigt, spild ikke tiden.

Nå noget inden i aften, inden sommer, inden weekenden, inden jul –– nå noget inden jeg bliver for gammel – tiden skal udnyttes.

Det er som om der er et eller andet sted at nå hen til. Hvor og hvad det er, kan være mere eller mindre uklart for os selv, men det føles ofte som om der er noget der skal gøres i den tid der er til rådighed. Tiden skal så at sige fyldes ud med noget.

Selve det at være på vej hen mod noget – det at jeg skal videre – (selvom det måske føles ret positivt), tager os væk fra nuet – vi har nemlig helt ubevidst vores primære fokus og interesse mod noget andet end det det er i nuet og bruger kun nuet til at orientere os mod fremtiden.

På denne måde fjerner vi os fra lykken.

Fjerner os fra lykken som en permanent ting og den bliver kun forbigående og flygtig, og helt afhængig af resultater og tid.

 

For den der tænker at lykken ikke er her, men et andet sted – et sted hvor resultatet er opnået - for den vil den altid være det andet sted. Gennem livet vil målet ændre sig, men tanken bagved er den samme, nemlig tanken der siger at lykken findes i opnåelsen. Lykken bliver derved synonym med en ydre omstændighed. Lykken har en grund. Lykkelig fordi noget, eller på grund af noget.

Med denne tankegang kan vi opnå alle de resultater det skal være, folk vil endda beundre dig. Men du vil alligevel leve et liv uden at føle reel lykke. Et liv som er at hoppe fra top til top – uden at glædes over mellemrummet mellem toppene - på den evige jagt, jagten efter det der vil give dig det sidste afgørende kick.

Et kick der ikke kommer, før du får øje på mellemrummet og glemmer toppene.

Det er dine tanker om en given fremtid der fjerner dig fra nuet, lykken som værende her. Lykken og nærværet er altid kun her og kan kun være her, kan kun opstå nu.

Det er at sige til sig selv i ethvert nu, igen og igen: "at dette resultat jeg har i dette nu, det er helt perfekt lige som det er".

Når vi ofte tror det er et andet sted end nu, er det fordi vi er lidt forvirrede.

Vi har glemt at være her hvor vi er – vi er blevet fanget af tiden – tror at livet er tiden og tiden er livet - vi tror at der er nået vi skal opnå. Tror det er toppen der er afgørende.

Det er som musen der løber i trædemøllen, efter osten, der altid er lige foran næsen hele tiden.

Stop op og undersøg dine tanker. Se det absurde i at tro der er et bedre sted at være end hvor du er lige nu…?

Se mellemrummet – se verdenen ved siden af trædemøllen.

Det er dræbende at bilde dig selv ind at der er et bedre sted end nu.

Dræbende for vores egen lykke. Anerkend det du har og den du er – lige nu. Der er altid noget at anerkende – noget at være stolt af, noget at glædes over – ikke engang . men nu. Øv dig i at være nærværende. Være her i nuet.

Når vi gør det, er vi tilstede her. På en anden måde. En lykkelig måde.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kære Ivan, Smukt, særdeles smukt! God weekend. HCA www.hans-christian-andersen.com
Lykken er lige her - der er ingen andre steder at gå hen. Læs mere