Hvornår ligner du en lænket elefant?

Hvis du nogensinde har været i cirkus er du sandsynligvis overrasket over følgende: hvorfor elefanterne-unger og de gamle elefanter,  er bundet med identisk ret tynde kæder til små kolonne gravet ned i jorden.

Det ser ud til, at bruge den samme tynd kæde og lille stolpe til voksen elefant er helt ulogisk. Hvis en voksen elefant vil, den kan simpelthen trække stolpe ud af jorden uden noget besvær- for ham er det ligesom for os at  og plukke en blomst.

Men her ligger hemmeligheden. Voksen elefant havde længe glemt, hvad det vil sige at kæmpe for frihed. For lang tid siden, da han var ung, han indså, at trods alle hans bestræbelser vil han for evigt forblive bundet til stolpe som han kan ikke trække ud. Og så nu, magtfuld og voksen elefant, som er stærkere end ti personer, han stædigvæk mener, at han kan ikke trække stolpe – og ikke engang forsøger at kæmpe.

Det er ofter jeg høre at mennesker siger – det kan jeg ikke, det er ikke muligt osv osv. Prøv lige at tænke en gang hvis du er den stor elefant der skal lave et lille bevægelse og få frihed. Hvad er din lænke som holder dig?

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hvornår ligner du en lænket elefant?