Intuitiv mentor Eva Gøttrup

Bekymret - hvorfor rejser du?

For de fleste af os er sommerferien nu slut. Og vi er kommet tilbage til vores hverdag. Måske har du været ude at rejse. Med familien, med venner eller måske alene. Og så kan man jo spørge sig selv.

Hvad rejser du for?

Er det for at rejse væk fra noget. Fra en kedelig, stressende eller problemfyldt hverdag? Fra en masse udfordringer, du ikke rigtig kan finde nogen løsning på?

Rejser du ud for at blive fyldt op af inspiration, oplevelser, lethed og varme?

Eller rejser du ud for at finde hjem til dig selv? Til nærværet med dig og dermed måske også nærværet med dine nærmeste.

Mange af os rejser jo også rigtig meget i vores hverdag. Altså mentalt. Til gengæld nærmest konstant. Enten på rejse ind i fremtiden eller på rejse tilbage til fortiden. Bekymret over, hvad der kan ske. Eller i fortrydelse over det, der allerede er sket og som burde have været anderledes.

Det jeg taler om, når jeg taler om at rejse i tiden er, at vi har vores bevidsthed placeret enten i fortiden eller i fremtiden. Når vi befinder os i fremtiden er det som regel med bekymringer om alt hvad der kan gå galt. Hvad kan der ske? Hvad vil nogen gøre? Hvad vil nogen tænke? Hvad bliver konsekvensen? Det kan være hele spektret fra små bitte bekymringer til katastrofetanker om hvad der kan gå virkeligt galt.

Vi er sjældent bevidste om den yderste streng af katastrofetanken. Men tænk bare på denne her: Hvis jeg ikke udfører denne her opgave godt nok får jeg kritik af min chef. Hvad sker der så? Hvis jeg får kritik af min chef, kan hun ikke lide mig. Og hvad sker der så? Hvis hun ikke kan lide mig, vil hun ikke have mig. Og hvad sker der så? Så fyrer hun mig. Og hvad er det værste ved det? Så har jeg ingen penge. Og hvad er det værste ved det? Så kan jeg ikke betale mine regninger. Og hvad så? Så Bliver jeg smidt ud af min lejlighed. Og hvad så? Så må jeg bo på gaden. Og hvad så? Så vil ingen kunne lide mig? Og hvad så? Hvis ingen kan lide mig bliver jeg udelukket. Og så er jeg ingenting værd.

Kan du høre det?

Og kan du mærke det?

Det giver nærmest et sug i maven.

Det er ikke en tankerække vi er bevidste om. Men følelsen kan komme på et spiltsekund. Og sammenkoblingen mellem en lille dagligdags opgave og en mulig konsekvens. Som vi med bevidstheden måske godt kan se, nok ikke vil ske, men vi flyver lige derhen med underbevidstheden og efterlader følelsen og vibrationen af at katastrofen er lige på trapperne.

Vi rejser altså i tid.

Og mange af os gør det hele tiden.

Katastrofen ligger altid og lurer lige om hjørnet.

Eller vi rejser tilbage i tiden. Til fortrydelse over fortiden

Åh nej. Jeg er ved at komme for sent. Jeg skulle have gjort mig færdig noget før. Hvor er jeg også dum og uorganiseret og så hopper vi måske lige over i fremtiden og alle de katastrofetanker der kan opstå over den konsekvens det har og hvad vores aftalepartner nu må tænke og kritisere os for, når vi kommer dryssende.

Så vi kan fortryde vores egne handlinger, vores egne ord, vores tanker og den miserable tilstand det nu alt sammen har bragt os i.

Måske har vi skældt nogen ud, og vi fortryder nu, at vi fik sagt det vi ville sige på en alt for hård måde. Måske fortryder vi, at vi ikke gjorde det godt nok, at vi ikke var gode nok. Vi fortryder at vi mistede kontrollen. Over os selv, eller over situationen. Eller vi sender den over på de andres banehalvdel og bebrejder dem for ikke at gøre det godt nok. Ikke at være gode nok. Ikke at sige det rigtige på det rigtige tidspunkt, på den rigtige måde. Du kender det sikkert godt.

Og vi kan låse os helt fast i fortrydelsen. Så det bliver forkert når vi siger noget, eller gør noget. Det bliver også forkert, hvis vi ikke siger noget, eller gør noget. Så ligegyldigt hvilket udfald situationen får, føles det forkert. Og vi føler os forkerte.

Og når vi på den måde låser os fast i fortrydelse og bekymring, bebrejdelser, bitterhed, så mister vi forbindelsen til os selv og vores egen styrke. Vores personlige power.

Men du kan få den igen.

Og det er faktisk meget enkelt.

Jeg har lavet en video til dig, hvor jeg fortæller dig hvordan.

__________________________

Eva Gøttrup, Intuitiv mentor, spirituel terapeut, Thetahealer, refleksterapeut
Se mere: http://www.evagottrup.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Bekymret - hvorfor rejser du? Læs med her