Psykoterapeut og spirituel vejleder Jane Mejlhede

Er der liv i livet?

I ferien rejste jeg væk fra mine altanblomster en tid. Og da jeg vendte tilbage var de fleste af planterne visnet ned og meget triste at se på. Mine to smukke hortensiaer især var livløse og klar til at blive kasserede - ikke et eneste blad var grønt. Jeg tog alle mine planter ud på badeværelset, hvor jeg skyllede dem af flere omgange under bruseren, inden jeg satte dem udenfor igen, og mirakuløst kom alle planterne sig efter kort tid, men hortensiaerne opgav jeg i tanken. For selvom jeg fortsatte med at give dem vand, gødning og kærlige ord, var det tydeligt at se, at der ikke længere var liv i dem. Jeg stillede dem i et hjørne på altanen og mindede mig selv om at huske at bære dem ud med skraldet.  

Det huskede jeg efter et par dage. Men da jeg bukkede mig ned for at tage fat i den ene plante, opdagede jeg nogle små næsten usynligt grønne knopper og tænkte, at jeg da godt kunne prøve at give dem en chance, hvis de ligefrem insisterede på at være i live. Så i stedet for at kyle dem ud, gav jeg dem mere vand og klippede forsigtigt og omhyggeligt alle de visne blomster, blade og grene af.

Det er et par uger siden nu. Og nu står begge planter med store, stærke og livskraftige blade som et vidnedsbyrd om, at der kan være liv selv i det, der synes dødt. At livet ikke er sådan at kue, selvom man forsømmer at give det sin opmærksomhed i en periode. De står som en synlig og vibrerende grøn fortælling om at rækker man livet blot en lille hånd, vil man næsten altid aktivere livets egen iboende kraft, som er større end nogen anden på denne jord.

Livet vil altid mere liv. Tit skal der kun en smule til, for at det kan udfolde sig og blomstre præcist, som det var meningen. Som det oprindeligt var kodet ind i dets dna. Opmærksomhed, nærvær, omsorg og måske et lille magisk drys af kærlighed. 

Så når vi mærker, at noget i os mangler vitalitet. Når noget føles stagneret, dødt, hensygnende eller visnet i vores liv, kan vi huske på hortensierne. Som slet ikke var døde. Men bare trængte til noget, der fik dem til at huske livskraften. 

Vi kan bruge hortensierne som en invitation, der minder os om at mærke efter, hvor vi har brug for at bringe mere liv i vores liv. Give det opmærksomhed, healing, nærvær, omsorg og kærlighed. Vi kan vække det, der slumrer. Huske at livet er. Lige nu.

__________________________

http://janemejlhede.com

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Bring omsorg, nærvær og vitalitet til livet. Læs mere