Vinterforberedelsen skal da starte nu.... :-)

Ikke sjældent hører jeg sætningen – ”Tænk, hvis jeg kunne gå en vinter igennem uden snot-episoder”.
Nogen har nemmere ved at modtage og udvikle diverse infektioner i de øvre luftveje end andre. Da naturen på mange måder er et skatkammer, og en del urter er der god forskning bagved, så kan man jo lige så godt anvende det og den....
Der er mange produkter på markedet med et indhold af ekstrakter fra urter, og som anprises at have en styrkende effekt på vores immunforsvar, men søg indsigt. Find ud af om der er nogle undersøgelser, ikke nødvendigvis på hele produktet, men på dele af indholdet.
De fleste kender Echinacea, og det er en velundersøgt ingrediens. Den kan bruges forebyggende og som et middel til at afkorte et forkølelses- eller influenzaforløb. Brug det i 6-8 uger, og derefter pause. Er du allergisk overfor kurvblomster, så bør du ikke bruge det.
En anden interessant urt er Andrographis (paniculata), den kaldes nogen steder for ”indisk echinacea”, undersøgelser viser at ekstrakt af urten kan modvirke infektioner, smertelindre og forkorte et infektionsforløb, hvis den er opstået.
Produkter baseret på colostrum, råmælk (fyldt med gode styrkende stoffer) har endnu ikke opnået så meget popularitet i Danmark, som de måske fortjener. Der er en hel del forskning som understøtter colostrums rigtig gode egenskaber, men særligt studierne som vedrører styrkelse af dele af immunforsvaret er interessante. Kan anvendes forebyggende såvel som behandlende. Særlig godt til personer med et lidt svagt immunrespons.
Basis skal altid være optimeret for at få det optimale ud af andre stoffer. Så en almindelig, men velsammensat multivitamin/mineral tablet udgør fundamentet, suppler eventuelt med ekstra D vitamin, hvis udendørsaktiviteten er skruet ned på et minimum, ekstra C, zink og selen, en cocktail som skal rundes af med omega-3 fedtsyrer (helst krill olie pga. sammensætningen, tran eller fiskeolie) for at optage og udnytte de fedtopløselige vitaminer (A, D, E og måske K).

Smil
Søs __________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hej Søs Tak for tips. Jeg har aldrig selv prøvet naturmedicin. Men skal lige vænne sig til tanken om vinterforbederelserne allerede skal gøre :-)
Vinterforberedelsen skal da starte nu.... :-)