Blogger og Hverdagsfilosof

Vigtige Venskaber

Nogen gange er jeg en skidt ven der kun tænker på mig selv. Og dem der er gode venner for mig, de tør godt sige det til mig. Det svier ligesom jod på en hudafskrabning, men det gør altså, at der ikke går betændelse i såret - det heler op.

Derfor siger jeg tak bagefter. Tak, fordi de siger det. Tak, fordi de bliver hos mig, og gør sig så umage. Jeg synes det er noget af det modigste at gøre. At turde risikere at såre - og selv blive afvist.
 Det sker at jeg lægger øre til knuste hjerters tågesnak, flere sæsoner i streg. Sådan vil jeg gerne være en god ven, for det er kun i sitcoms at knuste hjerter heles af en halv liter Ben & Jerrys.

Man skal kunne kigge hinanden i øjnene og helt kærligt sige: "Du er altså helt væk fra vinduet, men det er jeg også ret tit, så lad os være det sammen" - og så kan man grine lidt af at man græder, og man er der stadig sammen, når solen står op igen. Ærlighed og selvironi er vigtige ingredienser i venskaber, ligesom humor og rummelighed. Fire gode ben at stå på.

Det er også vigtigt at være ærlig overfor sig selv. Turde indrømme misundelsen over at de andre er smukkere, klogere, sødere og mere sexede end en selv. Og så skal man sætte sig ud over det, og klappe hinanden frem. Heppe hele vejen.

Tak til mine.

Gitte Olesen
ID Psykoterapeut, parterapeut og mentor

__________________________

Gitte Olesen, blogger og hverdagsfilosof
Psykoterapeut Tisvildeleje
Se mere på: http://gitteolesen.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Vigtige venskaber - at turde ærlighed. Læs her