Blogger og Hverdagsfilosof

(Over)Lever du udefra og ind?

Det meste af mit liv (over)levede jeg udefra og ind. Jeg vidste det ikke engang.
Jeg var vant til at gå på glasskår. Tilpasse mig. Leve efter mine egne indre regler, der var lige så ubevidste som mariehønen er om farven rød.

Mit indre skuffedarium, der indeholdt mine helt egne roller og regelsæt om god og dårlig adfærd i familien, på jobbet, i Bilka, var uendeligt stort. Der var mange skuffer med selvbilleder, glansbilleder og negativer, der aldrig havde været fremkaldt.

I årevis arbejdede jeg på at få uddannelse, job, hus, bil, mand, børn, kat, fransk landkøkken og naturfarvede foldegardiner. På trods af min ihærdige indsats følte jeg stadig at jeg manglede noget - en diffus og smertelig følelse af mangel inden i.

Hver morgen iklædte jeg mig dyder fra skuffen med glansbilleder. Sendte børn i skole, forklædt som økologisk overskudsmor. Kyssede manden farvel, som powerwoman. Tog på job, som ansvars-amazone. Besøgte familie, som flittig-Lise...men lige meget hjalp det, inden i var der stadig en udefinerbar længsel, jeg ikke vidste hvad var. Som et dybt sug af hjemve.

Hver aften væltede skeletterne frem og pegede insisterende på skuffen med de ufremkaldte negativer...som jeg ikke anede hvad jeg skulle stille op med, træt, efter endnu en lang dag på scenen. Men tomheden, den fyldtes med røgslør. Prince Light. Marabou med nødder. Rødvin, tre for 100 kr. Cola Light. Peanuts. Popcorn. 99 afsnit af Friends...

En dag havde min "hjemve" vokset sig så stor, at glansbilledet begyndte at sprække, så de ufremkaldte negativer viste deres grimme fjæs. Da jeg ikke selv formåede at kaste håndklædet i ringen, blev tæppet i stedet revet væk under mig.

Det endte i en voldsom livskrise, der senere skulle vise sig, at være selveste Nøglen til indre Frihed. Jeg længtes så meget efter indre fred, frihed, at være MIG og turde stå ved mig selv. Autentisk, i overensstemmelse med mine inderste behov og dybeste værdier.

Det blev første skridt på en livsforandrende rejse. Rejsen hjem.

Kender du også længslen efter at leve indefra og ud?

Kærlig hilsen
ID Psykoterapeut og Mentor Gitte Olesen

Dette blogindlæg er udvalgt af Magasinet Psykologi som vælger et nyt indlæg fra Levlykkeligt hver uge til deres facebook fanpage og et om måneden til deres trykte magasin.

__________________________

Gitte Olesen, blogger og hverdagsfilosof
Psykoterapeut Tisvildeleje
Se mere på: http://gitteolesen.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Livskrise - Nøglen til indre frihed. Læs mere