Blogger og Hverdagsfilosof

Jul - Himmel eller Helvede?

Jeg var 24 år og nybagt mor med kørekort til at klare det hele på den halve tid. Distanceblænder på selvtillid og supertjekket serviceorgan. Skarp var kontrasten til min indre usikkerhed, og overbevisning om at mit værd som menneske, var direkte proportionelt med min præstationsevne.

Julegavemavepine startede i oktober

Det er jo godt at være foran. Særligt, når man skal præstere 31 geniale gaver, til 300 kr i gennemsnit. På lærlingeløn. Med lille barn og lækker kæreste. Nyslagtet landand, på leje af ristede rodfrugter og mørkt øl, simrede i ovnen, mens risengrøden kogte med polynesisk vanillestang og julemedister hang mig langt ud af halsen. Julen var hygge og helvede. Mit indre forventningspres fyldte mere i mig, end kastanier og tranebærfarseringen gjorde i juleanden. Jeg syntes alle de andre altid var bedre, pænere, dygtigere, klogere, end mig.

Det kunne ikke blive godt nok
Fordi jeg ikke kunne lide mig selv! På trods af ros til kokken, takker for gaven og andesteg i maven, så var det aldrig, aldrig godt nok. For indre tomhed og mangel kan ikke fyldes udefra, sådan at det holder hele vejen gennem desserten. Det vender frygteligt tilbage. Nissen flytter med, allerede på vej hen i sofaen, til kaffen og konfekten.

Livskrisen, mit wake up call!
Et sted på vejen, mellem 1994 og 2014, snuplede jeg, og røg helt ind i mit indre hul af tomhed, smerte og sindsygt dårligt selvværd. Det blev min redning. Nogle års terapi og en ny personlig udviklingsvej, viste sig at være vejen hjem - min nøgle til indre frihed - men det er et helt andet eventyr.

Jeg holder julen igen i år
Nu med voksne børn - og stadig lækker kæreste :)
Sammenskudsjul garneret med indre fred, hygge og hasselbackkartofter.
Èn bringer en and og en anden bringer portvin. Nogen bringer speltsalat, andre lune linsedeller.
Fire gaver har jeg købt, og lidt sjov til pakkeleg.
Ædelgran har det bedst i skoven, så vi pynter i stedet "Christiane". Hun er en kæk mannequindukke med knaldrødt hår - og i dagens anledning lyskæder og nissehue.

Ris a la manden laver jeg, med polynesisk vanille
Mandelgaven er en homofilm, lavet af min talentfulde ven. Vinder tante Tut den, så får hun èn på opleveren. Det lover jeg.

Jeg glæder mig til Jul!
Gør du?

Glædelig Jul fra
Gitte Olesen
ID Psykoterapeut og Mentor

 

__________________________

Gitte Olesen, blogger og hverdagsfilosof

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Jul - Himmel eller Helvede? Læs med her