Blogger og Hverdagsfilosof

I Have a Dream!

En helt almindelig onsdag morgen i Nordsjælland, var det som om nattens drøm var et wake up call. Langt borte, i landet mellem bevidsthed og søvn i øjnene, vågnede jeg indhyllet i Martin Luther Kings fine budskab om en smukkere verden. “I Have a Dream!” Det vibrerede omkring mig, som en lyserød vatsky der lokkede med livets lyse toner.

Jeg har en drøm
En drøm om en bevidst verden, hvor vi tænker mere på os og vores, end på mig og mit - og dig og dit. En verden hvor vi klapper hinanden frem, i stedet for at bruge vores næste, som trædesten. Hvor vi ikke går så skide meget op i, at halvdelen af bagsædet er mit, så du må kun komme hertil, og hvis der lugter i dit bageri Palle, så er det dit problem i din verden.Jeg længes efter gyldne øjeblikke af Fællesskab
De øjeblikke der opstår, der hvor liv og død mødes. Der hvor alverdens hjerter springes åbne af desperate vulkanske udbrud fra jorden indre, jordskælv der ryster os sammen og tsunamier der svømmer over med kærlige, uselviske handlinger. Det er som om vi lever mere, når døden er nærværende. Vi står sammen når vi skal. Skal vi ikke bare gøre det nu?Se de gode intentioner bag Alting
Lad os øve os. Kigge hinanden i øjnene. Smile. Sige noget pænt til fremmede. Når vi ser en væltet cykel, så lad os rejse den op. Vi går ikke forbi skjorten på gulvet i H&M, men bukker os efter den. Vi tager fem stykker skrald med fra stranden når vi går hjem, selvom det ikke er os der har efterladt det. Stranden er nemlig vores. Lad os gøre det uden at være bitterf*sser, for ham der glemte skraldet er til gengæld bedre end dig og mig, til at sørge for at børn får økologisk frugt i børnehaven, og han brokker sig ikke over at vi bruger en kemibombe i håret hver morgen. 


Vegetarens drøm om Bøffer


Jeg drømte, at jeg idag skulle betale 5000 kr for de bøffer jeg fik hos en kedelig mand i går. Det var i overkanten, syntes jeg, og tænkte på at jeg kunne have valgt Noma i stedet. En kvinde viste mig, hvordan jeg kunne åbne mine reserveøjne. De var lige under de gamle, slidte øjne, der bruger en +2 brille, for at få tågen til at ligne noget med konturer. Smart! Jeg anede ikke man havde sådan et friskt sæt i reserve! Men det har alle, som hun sagde. Og jeg skal love for de var friske! Alt stod knivskarpt, selv i bakspejlet! Ikke om jeg gider betale overpris for helt forkert næring en anden gang, (jeg er vegetar) når jeg lige så godt kan vælge at nyde livet på Noma, med helt nye øjne.


What's your dream?

Gitte Olesen


ID Psykoterapeut med helt nye øjne O_O

__________________________

Gitte Olesen, blogger og hverdagsfilosof
Psykoterapeut Tisvildeleje
Se mere på: http://gitteolesen.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
I Have a Dream! Læs her