Hypnose terapeut København K Rita Baving

Kvinder kan slippe af med fedme én gang for alle

Det mener jeg, man kan.

Jeg har gennem 12 år arbejdet som hypnose- og NLP-terapeut og havde egentligt besluttet mig for ikke at arbejde med klienter, der vil tabe sig. Det virkede jo håbløst. Hvem kan trænge gennem den mur af uvilje og opgiven?

Så blev jeg for nogle få uger siden ringet op af en udbyder af online rabat-tilbud. De ville høre, om jeg ville sælge nogle sessioner med rabat? Jeg kunne da godt bruge nogle klienter herfra til at fylde huller i kalenderen og hvis bare ca 20% blev solgt, så fint. Min betingelse var dog, at de under ingen omstændigheder måtte skrive noget om vægttab, eller overvægt i tilbudet.

Til min totale overraskelse blev alle tilbud solgt på kun tre dage. Og det store chok var så, at langt over halvdelen af de kvinder, der henvendte sig, vil tabe sig! Jeg måtte så fortælle dem, at det er umuligt at ændre noget væsentligt på den ene eller to sessioner, de havde købt.

Normalt vil man først afdække klientens hensigt og mål med sessionen f.eks. antal kilo, hvilket forhindringer, der ligger i vejen, hvilken indsats, de selv er villig til og hvad dette vægttab vil betyde for dem, osv. Og så udføre det terapeutiske arbejde ud fra det – med mange, mange sessioner.

Jeg mediterede på, hvad jeg kunne tilbyde disse kvinder på kun en-to sessioner? Pludselig vidste jeg, hvad der ville gøre en væsentligt forskel. Der skulle ikke nævnes ét ord om mad, motion eller kilo!

Overvægtige mennesker tænke på mad stort det hele tiden – det gør slanke mennesker ikke. Det er den store forskel! Hvis man vil være slank, så skal man TÆNKE, som én, der allerede ER slank! Når overvægtige er på kur, hos diætist, vægtvogtere eller vægtkonsulenter, så tænker de kun på mad i hele forløbet! Derfor tager de hurtigt på igen, når det er overstået. Og de kommer aldrig til at leve som slanke mennesker.

Hvordan trænge gennem muren?
Hvordan jeg skulle trænge igennem den mur af forsvarsmønstre, som synes næsten umulige at bryde igennem? Det mønster er ofte så massivt og ensartet, at det føles som at sidde overfor den samme person igen og igen. Det er stort set givet på forhånd, hvad en tyk kvinde vil svare på spørgsmål. “Det kan ikke lade sig gøre!” – “Det har jeg prøvet, det virker ikke!” – “Det kan jeg ikke lide!”. Jeg véd, at de vil reagere på de emner, der berøres med dårlige undskyldninger, bortforklaringer, fornærmethed, skuffelse og opgiven.

Det gik pludseligt op for mig: Fedme er et mønster – kun det! Det er ikke en personlighed. Jeg har – ligesom andre terapeuter og behandlere, begået en KÆMPE FEJL!

Vi har alle forvekslet PERSONEN med MØNSTRET!
Måske er det derfor, der reelt ikke findes én eneste metode, der virkeligt kan få bugt med fedme. INGEN kan få et mønster til at ændre sig selv!

Noget af det mest ødelæggende ved fedme-mønstret, er at det er så ekstremt nærtagende. Alle bøjer sig i støvet for denne nærtagenhed og bruger skånsomt udtryk som 'Overvægt' – 'Overspisning' – 'Mad-afhængighed' – 'Sukkertrang' – 'Mad-misbrug', for ikke at komme til at fornærme nogen med det forbudte F-ord! Men det eneste, der skånes er fedme-mønstret. Og det vi skåner, holder vi i live!

Fedme-mønstret er som en parasit, der har fået sin vært
til at overtage parasittens identitet som sin egen!

Det er PARASITTEN, der er nærtagende! Og ingen kan få en parasit til at deltage i et samarbejde om sin egen død!

Og hvad lever parasitten så af?
Man kunne fejlagtigt tro, at den lever af mad. Men parasitten er meget mere snu og beregnende! Den lader sin vært, kvinden, om at tænke konstant på mad. Nej, parasitten selv lever af hendes ulykkelige barndom! Parasitten sørger for, at hun sidder fast i barndommens følelse af at være udenfor, upopulær, forkert, skamfuld! At hun holder liv i minder om mobning, ensomhed, overgreb. Så længe hun holder liv i dem, holder hun liv i sin parasit.

Hvis parasitten mister sin næring, dør den!  Den dør ikke af slankekure og motion
Hvis kvinden bliver forløst fra disse barndomsminder og slipper dem, så dør parasitten. Det kan god terapi hjælpe hende med. Et vigtigt skridt på vej ud af fedmen for disse kvinder, er også at kunne identificere og genkende parasitten. At opleve forskel på parasitten og sig selv. At adskille de to. Og hun skal være villig til at aflive en masse fedme-myter. De er bare flugtveje for parasitten.

Jeg tror, at kvinder med fedme kan skabe en blivende succes, i stedet for endnu en fiasko i rækken af fiaskoer. Jeg har en tro på, at ved at fastholde parasit-metaforen i et terapi-forløb, kan disse kvinder blive slanke, så det holder resten af livet.

Vejen ud af fedme, er at leve et liv uden parasitten.


Rita Baving
RAB-certificeret Hypnoseterapeut, NLP-Master practitioner

 

__________________________

Rita Baving
Se mere på www.hypnose-terapeut.dk
 

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kvinder kan slippe af med fedme én gang for alle. Læs hvordan