Hensynsbetændelse - husk dig selv

Hensynsbetændelse

En del af os har gennem barndommen lært, at vi ikke skal tænke så meget på os selv. Altid tage det mindste stykke kage på fadet, altid sørge for andre, før du sørger for dig selv.

Nogle har måske også fået at vide, at de var egoistiske og meget andet, såfremt de valgte at tage hensyn til sig selv, eller valgte at sætte sig selv i første række.

De fleste af os ønsker at leve op til de forventninger, som ens forældre og omgangskreds har til een.

Selvfølgelig skal man opføre sig ordentligt og tage hensyn til andre mennesker, men det kan nemt blive en udfordring at passe godt nok på sig selv! For hvem passer på den, der passer på alle andre?

Du kender det måske … børn, ægtefælle, job samt det huslige arbejde kommer i første række. Vupti – den ene dag tager den anden – og hvornår har du sidst – taget et fodbad, læst en god bog, gjort noget DU havde lyst til og med god samvittighed, vel at mærke?

At du så selv igennem længere tid har haft ondt forskellige steder i kroppen og faktisk ville have bedst af at få en god massage – det udskyder du hele tiden.

Det er jo ikke så vigtigt og det er heller ikke noget, der er farligt, bare noget, der kunne være rart for din krop.


Uha – du skal jo også passe dit arbejde, så hvornår skulle du dog få tid til det!

I kalenderen er der også plottet en del aftaler ind med venner. Det er planlagt efter en snor. Hver anden weekend er der planlagt hyggelig sammenkomst med vennerne. Og den modsatte weekend er det familien, det handler om.

Er der trods alt nogle tommer huller i kalenderen, bliver de fluks fyldt ud. Nogle trives med at leve livet på denne måde, men det uheldige er, at meget kan blive en vane – også det der med – at alle andre er vigtigere end du selv er.

Husk at når DU trives, så trives andre omkring dig! Derfor er DU den vigtigste person!

For god ordens skyld skal det nævnes, at det selvfølgelig er rigtig fint at gøre noget for andre mennesker og det ville være dejligt, hvis alle gjorde noget godt for hinanden.

Hvis du er en af dem, der aldrig “siger fra” og bare gør de ting, som familien forventer af dig, så er der en stor sandsynlighed for, at familien med tiden vil have endnu flere forventninger til dig.

Som man siger: “ Opgaven søger derhen, hvor den blive løst”. Det kan være en udfordring at lave om på andres forventninger til en person, men start i det små:

•   Bed børnene eller ægtefællen om at hænge vasketøjet op, for nu har du brug for et fodbad. 

•   Drop TV’et i et par timer og sæt dig med en bog eller lyt til musik eller læg en ansigtsmaske!

•   Bed de andre i familien om at hjælpe dig.

•   Hold en fridag, som bare er til din disposition. En dag, hvor DU kan gøre lige, hvad du har lyst til!

•   Er det altid dig, der laver mad, så fortæl familien at – i morgen – kunne du godt tænke dig, at det var dem, der sørgede for aftensmaden.

Måske er du en af dem, der kan nikke til ovenstående, men bare ikke lige får det gjort!!

Det kan være, at det hele jo bare handler om, at du tager en beslutning om at få skabt plads til at gøre noget godt for dig selv og dit velvære!

Måske du vil opdage at det vil give dig meget mere energi og overskud i hverdagen!

Har du prøvet?

Kærlig hilsen

Tulle 

Dette blogindlæg blev udvalgt af Magasinet Psykologi fra Levlykkeligt til deres trykte magasin.

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hensynsbetændelse - husk dig selv. Læs mere