Er du bange for hypnose?

Hypnose afmystificeret

Jeg vil herunder afmystificere og give forklaring på de mest almindelige misforståelser omkring hypnose.

Selvom hypnose er kendt i årtusinder og sporet helt tilbage i de egyptiske søvntempler. Så er hypnose stadig omgærdet af mystik og misforståelser.

Alle mennesker har deres ide om hvad hypnose er. De flestes ideer er desværre fejlagtige, oftest farvet af gamle film og hypnose shows.

Dette er et område jeg bruger meget tid på at forklare, til mennesker på min vej. For det er meget vigtig at få sat på plads, især hvis man ønsker at benytte sig af hypnose. I forbindelse med at få forløst gamle traumer, vaner og overbevisninger.

Hvad er hypnose?

Hypnose er en skærpet tilstand af modtagelighed. En naturlig tilstand som alle mennesker er i hverdag.

Alt hypnose er faktisk selvhypnose. Derfor er du altid i kontrol når du er i hypnose. Så hvis du af en eller anden årsag ikke vælger at være i tilstanden, kan du altid gå ud af den.

Hvornår er man i hypnose?

Du er i hypnose mange gange i løbet af en dag. Som F.eks. lige inden du falder i søvn om aftenen eller lige inden du vågner om morgenen. Overgangsfasen mellem normal bevidsthed og søvn.


Du er også i hypnose når du falder i staver, ser fjernsyn eller hvis du kører bil på motorvejen. Hvor du pludselig registrer at du egentlig har kørt, et stykke tid uden at havde været bevist om det.

Du kender garanteret også dette, at du er lidt stresset og skal et sted hen. Du leder efter dine nøgler, taske, tegnebog eller lignende. Men kan ikke finde den.

Pludselig et øjeblik efter, ser du at den ligge lige foran dig. Og du ville have sværget at den ikke var der for et øjebliks tid siden.

I denne tilstand hvor du ikke kan se ting som er der, hallucinerer du negativt. Du er i en dyb somnambulistisk tilstand. Hvilken er den dybeste form for hypnose. Det er den tilstand vi bruger, når vi laver hypnoterapi.

Kan alle hypnotiseres?

Som udgangspunkt kan alle mennesker hypnotiseres. Hvis de selv ønsker det. Som beskrevet tidligere, alt hypnose er selvhypnose. En selvskabt tilstand der skabes i sindet.

Der er nogle tilstande vi ikke arbejder med som hypnotisør. Som er skizofreni, epilepsi og andre mentale lidelser. Hvor man er under lægeligt/psykiatrisk behandling. Samt børn under 6 år.

Kommer jeg så til at sige som en kylling?

Denne sætning hører jeg ofte. Dette er igen folks uvidenhed om hypnose. Der plejer jeg altid at lave lidt sjov og spørge om de ønsker dette. For så kan vi sagtens gøre dette.

Igen, alt hypnose er selvhypnose. Så alt hvad der strider mod klientens etik og moral. Vil ikke kunne ske under hypnose.

Det kan godt være at det ser sådan ud når man ser et hypnoseshow. Her skal man tænke på omstændighederne, alle som er med til sådanne shows. Har selv sagt ja, og har dybest set ikke noget imod at lave sjov og blive gjort grin med.

Disse personer er også nøje udvalgt blandt publikum, fordi her kræves at de er meget modtagelige og følger hypnotisørens instruktioner. Bruger man derimod hypnose til terapi. Kan alle, der ønsker dette komme i den rette hypnose dybde. For her er vilkårene anderledes.

Jeg har set i fjernsynet at hypnotisøren bare kan prikke en på panden, så kommer de i hypnose. Kan man det?

Ja og Nej!

Ja, hvis klienten er programmeret til det i forvejen. Hvilket vil sige de har været i hypnose inden og har givet hypnotisøren tilladelse. Til at kunne få dem i hypnose igen, blot ved at prikke på panden.

Nej, Hypnose er ikke kontrol over et andet menneske. Hvis der ikke er givet tilladelse til dette, vil det ikke ske.

Er hypnose sikkert?

Hypnose er absolut sikkert. Du vil aldrig kunne gøre noget der stikker mod din etik og moral. Du aldrig kunne lave forandringer, som du ikke selv ønsker. Igen alt hypnose er selvhypnose og desuden indeholder dit sind noget der hedder de kritiske faktorer. Som beskyttet dit sind.

Hvordan mærkes hypnose?

Hypnose mærkes ikke som noget bestemt. For hypnose er en mental tilstand. Du vil heller ikke kunne mærke forskel på om du er i let eller dyb hypnose. Det ved din hypnotisør, hvis han er ordentlig trænet.

Mange mærker dog enten en form for lethed eller tunghed i kroppen. Dette er som sagt ingen indikator for om du er i hypnose eller ej.

Hypnose er ikke:

  • Søvn
  • Kontrol over et andet menneske
  • Unaturligt
  • En tilstand hvor man er helt væk

 

Benny Vadmand

(CPHI) Hypnose instruktør

New-you.dk

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hypnose afmystificeret - Hypnoterapi København