Hvorfor tales der ikke så meget om den spirituelle intelligens

Amerikansk forskning peger på at der  findes det vi kalder den spirituelle Intlligens.

Ifølge bogen SQ Spirituel Intelligens- den ultimative intelligns er  det en evne vi alle besidder og en evne vi kan udvikle.

I bogen berettetes det også om hvorledes SQ kan hjælpe os af med vores uhensigtsmæssige mønstre, frigøre os fra tvangspræede spil og føre os hinsides vores egen negative potientale for ondskab og fortvivelse.

Med alle de muligheder SO kan give os alle, hvorfor tales der så ikke om spiritualitet i større kredse?

Og hvorfor er det i mange samemnhænge stadig ikke i orden at bringe spiritualitet på banen?

 Kærligst Merete

 

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Ved ikke så meget om spirituel inteligens, men du har da helt rett i at det generelt bliver sett med en del skepsis på det spirituelle. Det skyldes mindst to ting: 1. Vi lever i at meget seculært samfund, hvor materialisme har taget over for det spirtuelle. 2. Spritualitet forbindes titt med smagløs mumbo jumbo der er fjernt fra virkeligheden Det sidste punkt er noget jeg selv brænder meget for. Jeg tror alle vi der interesserer os for emnet har et stort ansvar ved at være et forbilde og en rolle modeller der haver benene solidt plantet på jorden (og ikke i de høje luft lag blandt engle og dæmoner). Vi må vise at spiritualitet er noget der gør en forskel og at den forskel er til glæde for alle rundt os. Et eksempel: Om du en aften sludrer med din afdøde moster, så ikke udbasuner det ved næste venne middag. Det skaber bare afstand og tvivl. I stedet, benytt det du har lært til noget konstruktivt. Som at gøre livet lidt nemmere for de rundt dig...

Hej ra den mørke side

Du skriver: " Spiritualitet forbindes tit med smagløs mumbo Jumbo( sjovt ord) der er meget fjernt fra virkeligheden.

Jeg kan kun give dig ret i det. Men jeg mener også at det skyldes at mennesker generelt ikke har lyst til at sætte sig ind i nye ting med mindre det udgår eller kommer fra en kendt person, det gælder sådan set ikke kun for spiritualiteten.

Derfor er en side som Levlykkeligt og beslægtede sider meget vigtige, da jeg oplever at der stille og rolig bevæger sig en del  viden ind i samfundet, her tænker jeg især på begreber som Meditation og visualisering, det er en stor glæde for vores sektor.

 Men Lars Muhls bøger har også gjort en stor forskel for det spirituelle udtryk.

Hvorfor tales der ikke så meget om den spirituelle intelligens