Hvorfor er kvinder så hårde?

I TV avisen i går, kunne man fortælle at det var 50% større chance for at blive mobbet, om at om man havde en kvindelig chef. Flere eksperter var overrasket over undersøgelsen (med over 20 000 intervier), og det var til og med  et interview med en ansat der havde en kvinde som chef, der kunne fortælle at hun mente kvindelige chefer var mere omsorgsfulde end de mandelige chefer.
http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/Jobliv/2009/04/21/094414.htmbet.

Må indrømme jeg ikke var specielt overrasket selv. Kvinderne i min familie har alle kvindelige chefer (typisk er de sygeplejere og pædagoger) og de kan alle fortælle skræk historier om sine overordnende. Og da snakker jeg ikke om at chefen er dum, og ikke ved hvad hun gør (typisk mandelige chefer). De er onde! Resultatet er 30% syge fravær på grund af dårlig arbejds miljø, og regulære fløj kriger udfolder sig hele tiden.

Personlig har jeg ikke haft nogle kvindelige chefer, men jeg har arbejdet for en del kvindelige projektledere. Og skal være ærlig fortrækker jeg den mandelige af slagsen. De er blødere, mere fintfølende og mere forstående.

Som mand er dette et mysterie for mig. Er ikke kvinder nettop mere i kontakt med sine følelser? Er de ikke sådan at de nettop kan snakke om tingene? Er de det empatiske køn? Hvorfor er kvinder så hårde med hinanden på arbejdspladsen? Og hvad skal til for at det ændres?

Henrik

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hej Det er et brandbart emne du her tager op. Ja man siger at frænde er frænde værst og når vi taler om kvinder er det så såre sandt. Jeg tror netop det kan skyldes at kvinder er meget empatiske. Med deres empatiske evner aflæser de andre kvinders ubalancer. Det de måske glemmer undervejs er; at fordi du kan "se" aflæse" mærke føle de andres ubalancer gør ikke at du skal "rette" de andre til eller bruge din "viden" din indsigt til at gøre livet surt for andre. Måske skal kvinderne være dygtigere til at lukke af for de mange impulser de hele tiden får fordi de er meget empatiske? Eller måske blot "se" det og så lære at blive "hos sig selv? Merete
Jeg tror vi som kvinder, netop fordi vi kan være intrigante, får muligheden for at fremhæve os selv, hvis vi kan nedgøre andre. Det lyder da vitterligt som et trist testresultat og jeg skammer mig på mit køns vegne. Jeg har altid arbejdet i brancher med mange kvinder, men har ikke kendt til fænomenet. Læs evt. min blog på: blog.katrineaxholm.dk, som beviser vi kvinder også kan alt det gode for hinanden. Tak fordi du stiller spørgsmålet Henrik -vi må undres.
Jeg tror ikke det har noget at gøre med at kvinder i virkeligheden er mere eller mindre hårde end mænd, men snarere har noget med vores sociale programmering at gøre. Årtusinders social programmering har bekendtgjort at kvinder er mindre stærke og handlekraftige end mænd. Og at de er mere bløde, empatiske og følsomme. Denne fordom møder kvinder stadig i høj grad i dag – for eksempel på arbejdspladsen. Dette tror jeg får rigtig mange kvinder til at gøre sig ekstra umage med at være kompetente, handlekraftige, stærke (og ikke bløde og følsomme) – fordi de netop er bange for at blive beskyldt for ikke at være det. Det er klart at det må være enormt stressfuldt at prøve at leve sådan – så stressfuldt at man bliver hård.
Hvorfor er kvinder så hårde?