Er du god til at træffe beslutninger?

 Er du god til at træffe beslutninger?

De fleste mennesker træffer dagligt beslutninger af større eller mindre vigtighed. En gang i mellem skal vi træffe en beslutning, som har stor betydning f.eks. for vor fremtid. Mennesker som ikke hviler godt i selv, har ofte svært ved at træffe beslutninger. Uanset om det skal være her og nu, eller der er længere tid til det!

De personer som ikke er tilfredse mig sig selv, og dermed heller ikke har en forankring i deres eget jeg, vil ofte have svært ved at træffe beslutninger. Også nogle gange ret banale beslutninger. Jo flere valgmuligheder, jo sværere kan det blive, f.eks. at vælge en ret på et spisekort på en restaurant! Mennesker som har det sådan - og de tvinges ud i en beslutning, som måske vil få stor betydning for dem, træffer først beslutningen lige i sidste øjeblik! Ofte sker det så alligevel, at de bagefter er meget usikre på, om det nu var den rigtige beslutning de traf!

Er en person usikker på sig selv, vil et sådant menneske ofte lytte til andres mening, og måske i højere grad træffe en beslutning som andre har rådet til, uden at de i selv har været nede i deres egen følelse for at mærke efter, om det nu var den afgørelse der passede dem bedst!

Hvis vi træffer for mange væsentlige beslutninger som vi ikke selv følelsesmæssigt kan stå helt inde for, ender vi i en følelsesmæssig belastet livssituation. I værste fald er på vej ind i en depressiv tilstand.

Også derfor er det godt at lære sig selv godt at kende, således at man er tilfreds med de beslutninger man træffer, også selvom de engang i mellem måske er forkerte. Disse lærer man så af, det gør man ikke af de beslutninger der er truffet p.g.a. råd fra andre, som man ikke selv har følt efter, om det var det rigtige! 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
beslutningsdygtig, højere livskvalitet, selvstændighed, selvudvikling