Beskytter du din stress med "kontrol"?

I vores særdeles præstationskrævende og forhastede tid, har mange mennesker risiko for at påføre sig selv stress. For at nå alle opgaver - pålagte såvel som frivillige - er et af midlerne ofte en meget skemalagt tilværelse med fuld kontrol på, hvornår vi har forpligtet os til hvad! Det at vi på den måde føler, vi har styr på tingene, fører for manges vedkommende til - for at undgå stress - at vi også bringer kontrol ind som spændinger i kroppen!

Det at sørge for, ikke at blive udsat for overraskelser. Det at være forberedt på hvad der skal ske hvornår, giver kontrol over tilværelsen! Det giver tryghed at have kontrol! Men dette behov for kontrol medfører desværre også, at det manifesterer sig som spændinger i kroppen! De fleste ved sikkert, at skuldre som ikke vil slappe af, eller en arm som ikke kan bevæges frit af en anden person, har baggrund i personens behov for kontrol som en beskyttelsesfaktor. Denne form for ukontrollerbar kontrol binder energi!

Denne kontrol kan sammenlignes med en vinterfrakke. Sådan en tager vi på, når det er koldt for ikke at fryse. Men vi tager den af når temperaturen stiger og behovet ikke længere er der for en vinterfrakke.  Hvis vi har kontrolspændinger i kroppen, bør vi ligeledes kunne slippe dem når vi er trygge og således ikke har brug for kontrollen.  Rigtig mange kontrolfreaks kan slet og ret IKKE lægge kontrollen af sig, selvom de med deres fornuft og vilje gerne vil. Det må de så have hjælp til at ændre på - hvis de ønsker det!

 

__________________________

Team Levlykkeligt
Kontakt os her: http://levlykkeligt.dk/kontakt

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stress giver spændinger i kroppen. Læs mere